Connectie tussen doden en levenden

Wat door de overleden ziel kan worden waargenomen, dat is het spirituele weten, voelen en ervaren (van de op aarde achtergebleven zielen); dat is de relatie van de zielen hier op aarde met de geestelijke wereld. Als een ziel achtergelaten wordt, die zich hier met weten, met kennis van de geestelijke werelden bezighoudt, gedachten daarover door zich heen laat gaan, dan kunnen deze gedachten worden waargenomen door de heengegane ziel.

Bron: Rudolf Steiner – GA 140 – Okkulte Untersuchungen über das Leben zwischen Tod und neuer Geburt  – Tübingen, 16 februari 1913 (bladzijde 177)

Advertenties

8 gedachtes over “Connectie tussen doden en levenden

  1. Omdat het zo precies aansluit bij dit belangrijke citaat van Steiner, is het met schroom dat ik vertel dat afgelopen week mijn boek verschenen is ‘Verbinding met de gestorvenen Het belang van wederzijdse ondersteuning’. Het is van levensbelang dat we elkaar wederzijds bijstaan. Dat we ons wenden tot de overledenen, Ahriman plaveid zijn weg al langere tijd, laten we ons daar bewust van zijn. ‘Steiner:’ De relatie tussen levenden en gestorvenen is een sociaal vraagstuk, het meest dringende sociale vraagstuk voor de huidige en komende tijd’. Nog een citaat, kon niet kiezen, dus nu allebei: “Onder leiding van hogere wezens nemen we als gestorvene actief deel aan de ontwikkeling van de aarde, we staan de mensen op aarde bij al naar gelang de capaciteiten die we op aarde geestelijk hebben ontwikkeld”. Op mijn website staat meer over de inhoud van het boek.Het is maar een “kruimeltje” wat ik verwoorden kon,om überhaupt in woorden weer te geven, waar eigenlijk geen woorden voor zijn. Maar wel met hart en ziel!

    1. Daar hoef je totaal geen schroom over te voelen, Renée, integendeel, je kunt er trots zijn dat je zulke waardevolle boeken schrijft en je mag hier zo veel “reclame” maken als je wilt.
      De lezers kunnen bij je website komen door op je naam te klikken, maar voor alle zekerheid zet ik de link hier ook even neer.

      http://www.reneezeylmans.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s