Onze taak als mens is volstrekt op aarde te zoeken

Onze taak als mens is volstrekt op aarde te zoeken. En wie zich aan deze aardse taak onttrekken wil door de vlucht in een andere wereld, kan er op aan, dat hij zijn doel zal missen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 10 – WIE ERLANGT MAN ERKENNTNISSE DER HÖHEREN WELTEN? – Die Spaltung der Persönlichkeit während der Geistesschulung (bladzijde 183)

Vertaling overgenomen uit een oude Nederlandse vierde druk van dit werk.

Eerder geplaatst op 8 juni 2011

Advertenties

3 gedachtes over “Onze taak als mens is volstrekt op aarde te zoeken

  1. Ja, dat is zo. Voorbeelden van hoe mis het kan gaan met mensen die niet meer met beide benen op aarde staan tijdens en na bedenkelijke inwijdingswegen zijn legio. En nogal eens sleuren zij dan ook heel wat andere mensen met zich mee het verderf in. Neem bijvoorbeeld de voormalige sekteleider Shoko Asahara, waarover ik ruim vier jaar geleden kort iets schreef in mijn blogbericht Blad voor de mond nemen of absolute waarheid verkondigen (Cahier, 26 maart 2011).

    Vergelijkingsmateriaal: Na acht jaar uitspraak tegen Japanse sekteleider (Telegraaf, 25 februari 2004).

  2. Je kunt ook aan iemand denken van lang geleden waar dat ook mis ging; Keizer Nero. Die vond dat de inwijdingsweg wel sneller kon dan de 12 jaar zoals gebruikelijk was bij de Egyptische Farao’s. En er maar 6 jaar van doorliep en compleet gek werd. Zijn slavinnen in brand liet steken die als licht moesten dienen in de tuinen waar hij exorbitante feesten gaf.

  3. Het werken aan chakra’s, lotusbloemen, ziele- en geestesorganen/zintuigen,kan tevens van betekenis zijn voor meer persoonlijk welzijn op aards gebied; een vastere koers en zekerder levensvoering in het aardse leven. Een concreet voorbeeld.

    Ik denk dat trauma werking en trauma verwerking uiteraard zeker mede in verband staat met onbewuste doorwerking van eerdere (fysiek-zintuigelijke) waarnemingen en ervaringen. Vandaar kan het van belang zijn om op enig moment actief aan de slag te gaan met een goede en regelmatige ontwikkeling van de tienbladige lotusbloem, het zonnevlecht chakra. Steiner beschrijft het hiermee verbonden werkveld voor mensen onderaan bladzijde 107 tot en met halverwege 110 van zijn basiswerk ‘De weg tot inzicht in de hogere werelden’, zie Betekenis van ontwikkeling van de tienbladige lotusbloem – Uit: De weg tot inzicht in de hogere werelden (Google Books).

    Dit is gerelateerd aan de inhoud van mijn blogbericht Open wond (Cahier, 1 december 2014).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s