Waarom worden wij geboren?

Als wij onze blik naar de geestelijke werelden richten, zouden wij ons allereerst moeten afvragen: waarom worden wij vanuit die werelden geboren in de fysieke wereld? We worden in deze fysieke wereld geboren, omdat er hier op aarde dingen te ervaren en te beleven zijn, waarvoor geen mogelijkheid bestaat in de geestelijke werelden. De vruchten hiervan moet men meebrengen in de geestelijke werelden na de dood. Om dit alles te bereiken, moet men vooral de fysieke wereld met zijn geest willen leren kennen. Ter wille van de geestelijke wereld moet men onderduiken in deze fysieke wereld.

Bron: Rudolf Steiner – GA194 –  Die Sendung Michaels – Dornach, 12 december 1919 (bladzijde 166) Vertaling Margreet Meijer-Kouwe

Eerder geplaatst op 29 december 2011

4 gedachtes over “Waarom worden wij geboren?

 1. Het in een Geestelijk perspectief zien vind ik niet het moeilijkste, er op de juiste Aardse/Geestelijke manier met al mijn fysieke Aardse zelf opgelegde beperkingen er mee omgaan vind ik een klus. Maar het is het zeker waard.

 2. walterhebing

  Ik vind dit een raar citaat, een soort omgekeerde wereld, de Levensgeest manifsteert zich onder, op en boven de aarde op allerlei manieren, waarvan de mens een soort samenvatting van is. Het bovenzinnelijk Geestelijk leven hunkert naar de vruchten van het menselijke leven, echter wat ik op aarde ervaren en beleefd heb, kan ik niet in woorden uitdrukken.
  Echter de Geestelijke Werelden heb ik leren kennen, via woorden en hun rituelen. de Katholieken, de Protestanten, de Boedhisten, de Anthroposofen, enz.enz. Allen gaan ze uit vanuit het verleden en leggen een claim op het heden, waardoor de Levensgeest zich niet kan ontwaren.
  En daarvoor zijn we toch op aarde geboren heb ik als kleuter al in mijn hart gegrift gekregen!
  Waartoe zijn we op aarde? Om God te dienen en daardoor gelukkig te zijn! Ik kan me niet voorstellen dat ik eerst ingewijd zou moeten worden in een bepaalde Geesteswereld, alvorens ik God(de Levensgeest) zou kunnen dienen, daarvoor is de taaldrempel te hoog, te veelzijdig en te klankkleurig, het Spaans klinkt anders dan het Zweeds.
  Er zijn nu ongeveer 7 miljard mensen op aarde, je kunt je dan in het kader van dit citaat van Steiner de vraag stellen, wil Steiner met dit citaat zieltjes voor zijn geloof winnen, zoals mijn moeder telkens door de pastoor bewogen werd, om meer kinderen(potentiële katholieken) te
  baren! Terwijl ze nauwlijks kon rondkomen!
  Ik vind dat de levensgeest van elk kind waar ook ter wereld geboren, de leiddraad van ons leven zou moeten worden om zodoende verlost worden van het verleden. Kinderen worden voortdurend getorpedeerd met vragen zoals: Wat wil je later worden? Het hebben en het worden, wordt gepromoot, echter voor het Goddelijk Zijn van ieder kind heeft de mensheid geen aandacht. Toch heeft aandacht geven aan elk kind op aarde, een grotere meerwaarden voor de Bovenzinnelijke Werelden, dan vrouwen en kinderen via een omweg(taal) over te halen, hun geestelijk pad te volgen! Zoveel mannen, zoveel geestelijke paden, ze vechten elkander telkens de wereld af!
  In die zin blijven mannen zich ten opzichte van vrouwen gedragen als dieren, enerzijds met fysieke uitstraling, anderzijds met fysieke woorden. Echter de mens is naar Godsbeeld(Levensgeest) en gelijkenis(onzijdig kind) geschapen(Geëvolueerd). En is uitgenodigd om de Levensgeest op aarde mede te helpen te ontwikkelen(ontwaren), echter de man(Verleden) gebruikt het woord om via de moeder(de Heiilige Geest) vat op ’n kind(denkbeeldige toekomst) te krijgen.
  Hierbij de moeder/kind relatie(Heilige Geest) beschadigend, Tussen 11 september en 2 november 2001 heb ik mogen ervaren, hoe het een en ander op aarde werkt. En kan maar één conclusie trekken, de mensheid heeft geen oog voor het leven op aarde.En zeker niet voor de Koning van de Levensgeest op aarde, namelijk het kind jonger dan zes dagen!
  Binnen de Vrije School brengt men wel telkens de Christelijke Feestdagen ten tonele, maar er wordt geen lering uit getrokken, Het Kerstspel biedt al stof genoeg om er lering uit te trekken, echter wij doen onze kinderen in de opvang, om zodoende moeders in de gelegeheid te stellen een carière, min of meer los van haar kinderen, op te kunnen bouwen. In wezen exploiteert de mensheid liefdevolle verbindingen door middel van woord en beeld!
  In den beginne was er het Woord! En het Woord was bij God, Het Woord is God! Het geheel is groter dan de som der delen, met andere woorden, waarom zoveel talen in duizendvoudige woorden uitgedrukt om de Levens Geest te (be)grijpen, terwijl de Levens Geest zich op aarde, zich toch wel ontwaart! Met dit verschil: De mensheid heeft er geen enkel steentje toe bijgedragen, eerder is de mensheid er een belemmering voor!
  Althans zo heb ik mijn leven op aarde ervaren, ik kan me niet voorstellen dat welke Geestelijke Wereld dan ook zijn voordeel ermee kan doen! Immers de Heilige Geest(moeder/kind relatie) op aarde is de bemiddelaar tussen de Levens Geest en de fysieke werkelijkheid op aarde!
  Een Liefdes relatie, waarvan de man nog geen kaas van gegeten heeft, laat staan deze relatie voeden kan! Uit armoede buit hij deze relatie uit, met alle gevolgen voor de mensheid vandien.
  De mens is meer dan denken, willen en voelen, pas wanneer het denken van de mens, voelen in de Levens Geest van baarmoeder aarde wordt, kan er een menselijke levenswil op aarde ontstaan, die mensheid aanzet om de aarde om te vormen tot salonkamer voor zijn nageslacht: Baby’s. De menselijke toekomst op aarde, zoniet blijven rituelen van kracht en blijft de mens er onderdanig aan! Niet de Kwantiteit(democratie) van mensen zou de mensheid moeten aansturen, maar de Kwaliiteit van mensen!
  En Jezus zei: Eens zal een oude grijsaard aan een kind van jonger dan zes dagen vragen, waar de plek van leven is? Is dit niet een hint aan Steiner en andere wijze mannen, om stil te staan bij de moeder/kind relatie? De pasgeboren mens brengt immers zijn Goddelijke Kern mee op aarde, mede daardoor zijn Goddelijke visie. De neurologische wetenschap kan aantonen dat ’n baby zijn androyn zijn binnen zes dagen verliest, zijn brein splitst zich in een linker en rechter hersenhelft! En mag via de aarde gaan zoeken naar een heelheid van zijn bestaan!
  Tot zover.
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s