Oorlogscatastrofe

De tegenwoordige oorlogscatastrofe is nog maar het begin van de vernietigingsprocessen, die als het ware ritmisch zullen gaan optreden, en men zal gaan inzien op welk doel de krachten, die in deze processen werken, afsturen. Het is immers een kinderlijke gedachte om te geloven dat op deze oorlogscatastrofe een duurzame vrede voor de mensheid op het fysieke plan kan volgen.

Bron: Luciferisch verleden, Ahrimanische toekomst – GA 193 – Bern,  4 november 1919 (bladzijde 40) Uitgeverij Vrij Geestesleven – Tweede druk 1983

Bron Duits: Rudolf Steiner – GA 193 – Der innere Aspekt des sozialen Rätsels: Luziferische Vergangenheit  und ahrimanische Zukunft – Bern, 4 November 1919 (bladzijde 182)

Eerder geplaatst op 13 april 2011

3 gedachtes over “Oorlogscatastrofe

 1. walterhebing

  Dit citaat getuigd van kinderlijke naïviteit van het bewuste gebeuren op aarde, elk kind wat ook maar ’n beetje geaard is. Heeft al gauw door dat de mensheid shizofreen handelt, ten opzichte van het leven op aarde. In die zin is het Leven op aarde niet tegenstrijdig, maar de mens(Adam en Eva) op aarde, creeërde die tegenstrijdigheid zelf en gaf deze over aan Kaïen en Abel, waardoor Kaïn zich genoodzaakt voelde om Abel te vermoorden
  Tot op de dag vandaag wordt er niet naar symbiose van de mens met de natuur gestreefd, maar worden kinderen opgevoed om natuurkrachten te onderdrukken of af te leiden, in plaats ze te vertrouwen in hun poging God op aarde te laten ontwaren.
  Als gemakszucht ergens voor staat, is het dit gegeven wel, we scheppen voor ons zelf gewoon een nieuwe Geesteswereld, nu de virtuele wereld in opkomst is, zal de frequentie van oorlogen weliswaar stijgen en dieper in ons bewustzijn ingrijpen, maar ook natuurrampen zullen vaker op de gekste plekken op aarde plaatsvinden!
  Daar hoef je geen Geesteswetenschapper voor te worden of te zijn, dat kan elk wakker kind je zomaar voorspellen. Een kind wat voor het leven gaat, zou zich wensen nooit op aarde geboren te zijn geweest. In wezen is elk kind(Onzijdige gedachte) nog steeds slachtoffer van de tegenstrijdige gedachte tussen het vrouwelijke en het mannelijke.
  Met andere woorden: De mens in de kern Androgyn, handelt sinds Adam en Eva op aarde geleefd hebben, nog steeds tegenstrijdig ten opzichte van hun kinderen. Het verdeel en heers principe is nog steeds leiddraad van ons menselijk handelen. De gevolgen ervan worden logisch gedacht veel extremer, immers er komen steeds meer mensen op aarde, die bewerkt(opgevoed) kunnen worden. Over dit thema heb ik al veel reacties gegeven, de kern ervan ontleen ik aan het leven van Jezus, die door omstandigheden niet in eigen omgeving geboren werd, maar in een stal. Amper daar geboren, werd zijn vader en moeder verwittigd van het feit dat hun kind niet veilig was, in hun geboorte land! Dit vanwege begripsverwarring tusen het geestelijk en aards leven over het woord: Koning!
  Onze taal zit vol van Koningen, Koninginnen, Prinsen en Princessen! In wezen verbasteringen(dwaalwegen) voor ons zijn(Goddelijke Kern) op aarde, immers ’n kind moet niet worden, elk kind op aarde IS! IS is op dit moment blijkbaar de grootste vijand van de mensheid op aarde! Kinderen zijn op aarde en IS wil zich via kinderen vestigen op aarde.
  Wat is dan eigenlijk het verschil tussen de gevestigde orde die zich op aarde wil handhaven en IS die zich beroept op het verleden om het heden te zuiveren?
  Tot zover
  Groetjes Walter.

  1. Martin van der Ven

   Beste Walter,
   Geen speld tussen te krijgen en vermoedelijk zullen alle lezers van deze blog het met u eens zijn en daarin zit voor mij nu juist een probleem. Laat de inhoud, zoals van uw artikel, maar eens aan een willekeurig mens lezen. Het meest vriendelijke wat u kan overkomen is: stilte en een meewarige blik!
   In diverse zogenaamde nieuws- en quasi-wetenschappelijke blogs tracht ik vanuit Steiner’s inzichten te reageren op alledaagse trieste ontwikkelingen. Heel weinig, laten we zeggen, positieve reacties. Maar die richting zullen we toch moeten gaan, althans dat is mijn overtuiging. Zie, dit niet als een verkapt commentaar svp, ik ben gewoon zoekende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s