De eerlijke kenner weet dat hij niet zo veel weet

De eerlijke kenner weet altijd minder dan degenen die geen eerlijke kenners zijn. De eerlijke kenner houdt zichzelf altijd voor veel dommer dan degenen zichzelf houden, die luchthartig uit het een of ander een zogenaamd zo volledig mogelijke voor de mensen bereikbare kennis in elkaar timmeren.

Bron: Rudolf Steiner – GA 273 – Das Faust-Problem/Die romantische und die klassische Walpurgisnacht – Dornach, 18 januari 1919 (bladzijde 222)

Eerder geplaatst op 18 januari 2014

Advertenties

2 gedachtes over “De eerlijke kenner weet dat hij niet zo veel weet

 1. Over het weten. Het weten is als een cirkel om ons heen. Degenen die in een kleine cirkel leven,menen dat deze cirkel alles is wat er geweten kan worden. Degenen die in een grote cirkel leven, hebben er weet van wat er allemaal buiten de cirkel nog niet geweten wordt en kunnen derhalve bescheidener of in kader dit citaat eerlijker weten.

 2. walterhebing

  Weten in openbaring brengen is altijd een keuze tussen weten en geweten. Dat leerde ik al vroeg in ons gezin en dat geldt binnen elke kleine en grote kring(Cirkel, zoals Cheesecurve het noemt).
  Denk hierbij aan klokkeluiders, Hackers, vluchtelingen, enz. enz. en alle trauma,’s die mensen tijdens hun leven opgelopen hebben, maar er geen woord over willen/durven zeggen, immers ze kennen de konsequenties ervan niet. Om de lieve vrede te behouden zwijgen ze maar.
  Albert Einstein zei uiteindelijk in zijn zoektocht naar meer kennis en zijn relativiteitstheorie presenteerde: Nu ik dit weet, weet ik dat ik nog niets weet, er moet iets van een ceatieve entiteit(God) zijn.
  Wat maakt al dat weten nu uit, voor het individueel menselijk bestaan op aarde? Jezus zei al: Zalig zijn de armen van geest, want zij zullen het Hemelrijk erven.
  Tot zover.
  Groetjes Walter Hebing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s