Middel tegen slapeloosheid

Probeert u in de ogenblikken dat u de slaap zoekt en niet kan vinden, heel levendig aan uw voeten te denken en alsof u het hele bewustzijn in de voeten legt, denkt u in de voeten het woord “mijn levenskracht”. Het zal niet lang duren en de slaap zal komen. Noodzakelijk is alleen dat het hele proces zo innerlijk ongedwongen mogelijk verloopt, zodat op elk moment de voorstelling vanzelf in de voorstellingsloosheid kan overgaan.

Bron: Rudolf Steiner – GA 264 – Zur Geschichte und aus den Inhalten der ersten Abteilung der Esoterischen Schule 1904 – 1914 – Barr, 8 september 1906 (brief aan Günther Wagner – bladzijde 112)

Eerder geplaatst op 24 december 2013

Advertenties

5 gedachtes over “Middel tegen slapeloosheid

  1. Lucies

    True!
    Toeval?Bij mijn yogalessen beginnen we óók altijd met ons op de voeten te concentreren en daar warmte en zachtheid naar toe te sturen!

    1. Marc, zie ook de eerder geplaatste blog van 24 december 2013 (link staat onder in de blog van vandaag). daar zijn enkele reacties van mijzelf en anderen. Henri geeft daar nog een andere inslaaptip van Steiner, die naar mijn ervaring beter werkt dan deze van de voeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s