Eenzaamheid

Eenzaamheid van de ziel, een niet door anderen begrepen worden komt ons als eerste geestelijke moeilijkheid tegemoet. De eenzaamheid brengt ons de hoogste geestelijke vruchten. In de eenzaamheid bidden, mediteren brengt ons de sterkste spirituele stromingen en sterkt onze eigen individualiteit.

Bron: Rudolf Steiner – GA 266b – Aus den Inhalten der esoterischen Stunden – Karlsruhe, 14 oktober 1911 (bladzijde 231)

Eerder geplaatst op 14 november 2013

Advertenties

3 gedachtes over “Eenzaamheid

 1. henri

  Eenzaamheid is gewoonweg een noodzaak ,wanneer men de geestelijke weg tot inzicht gaat .Het hoger inzicht brengt ook mee dat men zich niet meer zo gemakkelijk verbinden kan met zijn omgeving en vaak op onbegrip stuit , en zich niet meer zo in die meer materiële omgeving thuisvoelt als het ware . Maar de vruchten die je diep in jezelf voelt bij het verkrijgen van die kennis , en hetgeen je waarneemt wat anderen niet zien , is zo hoog dat je de eenzaamheid er graag bijneemt . Per slot van rekening ga je dan ook inzien dat elkeen zin eigen weg dient te gaan , en de geestelijke wetten voor iedereen als dezelfde gelden . Al kan het materiële nog zo aanlokkelijk lijken , toch is het slechts een grandioze illusie .En toch zie ik velen die denken spiritueel te zijn of zich zo voordoen zwichten voor het geld en het materële . Uiteindelijk besef je dat er maar één liefde bestaat , de Liefde voor de Zoon en daarna de de Liefde voor de Vader . ‘Niet ik in mij , maar Christus in mij ” , …. Niet de Christus in mij , maar de Vader in mij ” .

 2. Walter Hebing

  Beste Henry, blijkbaar hou je geen rekening met de Heilige Geest op aarde en dat is toch de basis van je bestaan, Noch de zoon(toekomst} noch de Vader(verleden) kan aan de moeder(Heilige Geest) op aarde voorbijgaan!
  Vaders zoeken hun heil in het verleden en zonen in toekomstdromen, dit terwijl elke moeder dorst naar bemiddeling tussen deze tegengestelde polen.
  In wezen hadden we de wandelgangen van de Maagd Maria moeten proberen te ontleden in plaats van die van Jezus. Dan hadden we nu een gezonder inzicht over leven en dood. De heilige geest waakt over het menselijk leven op aarde, echter verzaakt om op te komen voor alle levensmanifestaties op aarde!. Een daad die het leven op aarde verschraalt, in plaats van het leven op aarde de ruimte te geven.
  Beste Henry. geef ruim baan aan je moeder in jouw leven en probeer te begrijpen waarom ze handelde, zoals ze handelde! Leefde ze in de gevangenis van haar echtgenoot(verleden) of de zoon(toekomst), beide inval hoeken doen geen recht aan het huidig bestaan van de mens.
  De meest simpele ziel, weet dat de Heilige Geest van de aarde, door de mensheid geschonden wordt, echter de “wijze” mens gaat de Heilige Geest verdelen over de aarde! Verdeel en heers! Koran, Talmoed, Bijbel, enz. allemaal pogingen om ontvluchten aan de Heilige Geest op aarde. Echter vluchten kan niet meer, dus zal vader en zoon zich moeten buigen over het verschijnsel Heilige Geest. Het verkrachten van baarmoeder aarde en het verkrachten van vrouwen, zowel Vader of zoon zijn er schuldig aan, zo niet lijfelijk dan wel in denkend vermogen!
  De vader in mij zegt, dat de mens veel meer houdt van zijn/haar auto dan van zijn/haar kinderen.
  Liefde is blind en maakt geen verschil tussen mineraal, plant, dier of mens en is overal en eeuwig op aarde voelbaar! De ware liefde wordt 335-000 keer per dag aan de aarde geschonken. De mensheid op aarde weet met het zijn al geen raad! Laat staan met het zichzelf thuis voelen op aarde.
  Tot zover Walter.

 3. Lucies

  @ Walter:

  Wat is dát voor een rare stelling:

  ‘de vader in mij zegt, dat de mens veel meer houdt van zijn/haar auto dan van zijn/haar kinderen’???????

  Hou is het in vredesnaam mogelijk dat je dit gewoonweg als een vaststaand feit neerschrijft hier? Absolute onzin, materialisme ten top!
  Overigens kan ik de rest van je reactie ook al niet volgen, hoor, maar moest hierop even reageren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s