Ik heb u nog veel te zeggen

Degenen die altijd zeggen: ‘Ja, dat staat niet in de Bijbel, dat is niet het ware christendom, en het zijn ketters die van iets anders beweren dat het christendom is’ – dezen zijn erop te wijzen dat Christus ook gezegd heeft: ‘Ik heb u nog veel te zeggen, maar ge kunt het nu nog niet verdragen.’ Dat heeft hij niet gezegd om de mensen erop te wijzen, dat hij hen iets onthouden wil, maar dat hij hen steeds van tijdperk tot tijdperk nieuwe openbaringen wil doen. En hij zal ze doen door degenen die hem begrijpen willen. En degenen die dit loochenen, begrijpen ook niet de Bijbel, ook niet het christendom. Want ze begrijpen en beluisteren niet wat de christelijke vermaning in deze woorden is, wat de Christus bedoeld heeft: ‘Ik heb u nog veel te zeggen, bereidt u echter voor, dat u het leert verdragen, dat u daarvoor begrip verkrijgt.’

Bron: Rudolf Steiner – GA 127 – Die Mission der neuen Geistesoffenbarung – München, 3 mei 1911 – (bladzijde 168)

Eerder geplaatst op 20 september 2013

Advertenties

Een gedachte over “Ik heb u nog veel te zeggen

  1. Bernard

    Maar dat maakt het juist zo lastig. Iedereen kan nu van alles roepen met verwijzing naar deze uitspraak. Heeft Christus geen referentiekader gegeven waarin nieuwe inzichten begrepen kunnen worden? Vermoedelijk is dat het gehele evangelie, en dan kom je op de interpretatie uit en zo begint het gehakketak weer overnieuw.
    Nee, voor mij gaat het vooral om je eigen innerlijke ontvankelijkheid voor de boodschap van Christus. En daarin verschillen wij onderling, dus gaat het vooral ook om het wederzijdse respect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s