Angst/Gemakzucht/Dwaze theorieën

Er is geen tegenspraak tussen geesteswetenschap en natuurwetenschap, maar volledige bevestiging van de geesteswetenschap door de natuurwetenschappelijke feiten. Maar de mensen wiens beroep het is om te weten, hebben angst; voor de gecompliceerde gedachten, voor het denken in het algemeen hebben de mensen een heilloze angst. En enkel om de reden dat de mens tegenwoordig op een gemakkelijke wijze wat kan leren en dan, als hij een beetje gelezen heeft, een autoriteit kan worden, en niet alleen een autoriteit, maar zelfs een groot ontdekker op het pad der wetenschap, ontstaan zo veel dwaze theorieën. Want als hij zich een paar begrippen heeft eigengemaakt en een paar feiten kent, dan kan hij zich vandaag de dag als hervormer der wetenschap voordoen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 167 – Gegenwärtiges und Vergangenes im Menschengeiste – Berlijn, 16 mei 1916 (bladzijde 251)

Eerder geplaatst op op 15 augustus 2013

Advertentie

Een gedachte over “Angst/Gemakzucht/Dwaze theorieën

 1. Walter Hebing

  Er is geen kloof tussen Geest en Lichaam, is de geest gezond dan is het lichaam dat ook.
  Er is geen tegenspraak tussen geesteswetenschap en natuurwetenschap, zowel de geesteswetenschap als de natuurwetenschap opereert aan de rand van de samenleving, beide wetenschappen proberen proberen de dag onder geschikt te maken aan de ervaringen van de nacht, waarin men de fantasie de vrije loop kan laten gaan onder de maan en sterrenhemel. Denkend dat daarvandaan geen economisch levensbewustzijn heerst, wat ook wil evolueren.
  De aarde is eigenlijk een mediater tussen leven(organische processen) en dood(anorganische processen). In wezen bouwt de mens zijn wetenschappen op uit dode materie! De Geesteswetenschappen uit het geschrift en de ether die eruit dampt, de Natuurwetenschappen bestuderen de struktuur van het dode lichaam(tegenwoordig ook het levende lichaam) om sap en energiestromen te bestuderen.
  Echter het Leven is het resutaat van een eeuwigdurende gedachte, men kon deze gedachte op aarde Goddelijk(natuurlijke stroom) noemen, totdat de mens op aarde, als evenbeeld van God kwam. De mens liet zich verleiden door het duister proces van voortplanting van leven, terwijl juist de mens als spiegelbeeld van God over de aarde zou moeten heersen. Een androgyne gedachte over de verdere evolutie van het leven op aarde, echter de mens is blijven steken in de door zichzelf ontworpen spiegel, namelijk het vrouwlijke en mannelijke! Afgeleid van het dierlijke! De menselijke geest blijft zodoende afhankelijk van nieuwe ontvankelijke schriftgeleerde kinderen.
  Echter als een gehuwd stel, man en vrouw, echt goed nadenken over eigen bestaan, alvorens men kinderen neemt, zou ik ze nooit nemen.
  Ik heb kinderen verwekt omdat ik opging in de lagere Liefde en bij mezelf dacht Ik zie wel wat er van komt, vijf kinderen binnen vijf jaar heeft mijn vrouw gebaard. Ik had er elf willen verwekken, dan hadden we een voetbal team van “alle” leeftijden, echter mijn vrouw bracht me andere gedachten.
  Wetenschap is een ervaring die los van de werkelijkheid staat, in wezen een verdichting(verduistering) van de dag. Er zijn vele dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en dat betreur ik zeer, ik spaarde via mijn baan als semiambtenaar om kinderen te bewerken om onze overheid te gehoorzamen en een voorbeeldige nederlander te worden, terwijl ik via dezelfde Overheid verplicht was om iedere maand aan het ABP een bijdrage te leveren om mijn ouderdoms pensieoen veilig te stellen.
  Ik heb destijds onze koningin en premier Balkenende aangeschreven, om ze te wijzen op de wandaden die het Abp pleegde met de door hun verplichte bijdrage aan het Abp, namelijk clusterbomfabrieken bouwen, waarvan de produkten ervan meer slachtoffers maken onder kinderen dan onder vijanden.
  Tijdens mijn leven is me meerdere malen gevraagd je hebt grondige kritiek op het onderwijs, waarom stap je er niet gewoon uit? Ik stap niet uit het onderwijs, want de mens behoort te weten waarmee alles opgebouwd is, om alles wat opgebouwd is op een verantwoorde wijze te kunnen afbouwen, opdat het leven op aarde verder, zich op een natuurlijke wijjze voor ons aangezicht kan ontplooien kan!
  Ik vraag niet meer of minder van deze site. Het Leven is inderdaad het resultaat van een eeuwigdurende gdachte, maar niet van ’n mens ouder dan zes dagen. Tot zover
  Groetjes Walter Hebing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s