Sociaal leven/Eigenbelang

Het is het belangrijkste kenmerk van de tegenwoordige tijd, dat de mensen in feite volgepropt zijn met egoïsme, en dat, als ze over sociale eisen spreken, ze eigenlijk bedoelen: Hoe kan het eigenbelang het beste door de gemeenschap gedragen worden? – Eigenlijk spreken de mensen van sociaal leven en bedoelen het egoïstische leven. Ze zouden graag een sociaal leven willen, waarin de zelfzucht het beste gedijen kan. 

Bron: Rudolf Steiner – GA 203 – Die Verantwortung des Menschen für die Weltentwickelung – Dornach, 23 januari 1921 (bladzijde 122)

Eerder geplaatst op 14 augustus 2013 

Advertenties

Een gedachte over “Sociaal leven/Eigenbelang

  1. Dit citaat van Steiner sluit naadloos aan het vorige citaat, immers elke Natie is uit op haar eigen belang. En dit is niet van de tegenwoordige tijd, maar het begin der tijden. Pas in onze tijd wordt de schade van het nastreven van eigen belang der natie cq individuele buger in diverse dimensies mondiaal zichtbaar. Klimaatsverandering, energietekorten, geloofsoorlogen, graonstoofen oorlogen, enz.
    In wezen zouden we het nu en het verleden moeten absorberen door het oog van ’n kind jonger dan zes dagen, waar ook ter wereld geboren. Immers die zijn nog Goddelijk bewust.
    Vriiendelijke groet.
    Walter Hebing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s