Wat is een vergif?

Wat is een vergif? Water is een sterk vergif, als u daarvan tien emmers in een keer binnenkrijgt; en wat nu vergif is, kan de meest weldadige werking hebben als men het op de juiste wijze aan het lichaam toevoert. Het komt er altijd op aan in welke hoeveelheid en onder welke omstandigheden men een stof tot zich neemt. Er is geen gif op zichzelf.

In Afrika is er een stam die een bepaalde hondensoort voor de jacht gebruikt. Nu zijn er daar een soort van vliegen, die een bepaald gif in zich dragen, dat de honden doodt, als ze door die vliegen gestoken worden. Daar hebben de inboorlingen van de Zambezi rivier een middel tegen deze steken gevonden. Ze brengen namelijk de drachtige honden juist in die gebieden waar zeer veel van deze tseetseevliegen zijn en laten de drachtige honden door de tseetseevliegen steken. De inboorlingen weten het dan zo te regelen dat de honden pas dan sterven, als ze de jonge honden geworpen hebben. En nu blijkt het feit dat de pups nu immuun zijn en voor de jacht kunnen worden gebruikt.

Daar is iets gebeurd, dat voor het begrijpen van het leven zo belangrijk is: Een gif is in een levensproces opgenomen op het moment dat een dalende lijn in een stijgende lijn overgaat, zodat het vergif een voor het organisme passende stof wordt. Wat wij zo van de uiterlijke natuur opgenomen hebben, dat maakt ons sterk en beschermt ons juist.

Bron: Rudolf Steiner – GA 55 –  Die Erkenntnis des Übersinnlichen in unserer Zeit und deren Bedeutung für das heutige Leben – Berlijn, 13 december 1906 (bladzijde 113-114)

Eerder geplaatst in twee delen op 18 en 19 november 2012

6 gedachtes over “Wat is een vergif?

    1. Dan geef je het lichaam niet de kans zijn eigen afweerstoffen tegen de ziekte op te bouwen, c.q. aan te maken. Heb je het wel door kunnen maken ben je voor je hele leven op de meest natuurlijke manier beschermd. Ongeveer 30% van alle mensen die tegen de bof zijn ingeënt, krijgt het alsnog…

    1. Het staat niet overal dik geschreven, en ze roepen het niet van de daken, maar als je goed en aandachtig leest en het nieuws volgt, dan kom je het wel tegen: dat het vaccin tegen Ebola gemaakt wordt van bloed met natuurlijke antistoffen erin van patiënten die Ebola overleeft hebben.

    1. Je moet inderdaad niet zomaar iemand dood laten gaan als je een goed middel hebt om dat te voorkomen. Ik denk alleen niet dat de farmaceutische industrie hier blij mee is, want dit is, neem ik aan (andermans bloed met antistoffen tegen Ebola erin) niet te patenteren, dus verdienen ze niks. (of te weinig naar hun zin)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s