Decadentie

Antroposofie is er niet om louter aan onze nieuwsgierigheid te voldoen. Niet omdat wij met betrekking tot de bovenzinnelijke wereld enkel nieuwsgieriger zijn dan andere mensen, zitten wij hier samen, maar omdat wij in meerdere of mindere mate vermoeden, dat de mensen in de toekomst geheel niet zullen kunnen leven zonder de spirituele wetenschap. Alle andere aspiraties (Duits: Bestrebungen), die geen rekening houden met dit feit, gaan de decadentie tegemoet.

Bron: Rudolf Steiner – GA 143 – Erfahrungen des Übersinnlichen/Die drei Wege der Seele zu Christus – Zürich, 3 februari 1912 (bladzijde 75)

Eerder geplaatst op 3 september 2012

2 gedachtes over “Decadentie

  1. Ik denk dat Steiner zijn hele levenswerk neergezet heeft voor de toekomst, en daarom ook de tegenkrachten (met moeite)in zijn tijd aankon.
    Nu voor ons, omdat het leven steeds meer gematerialiseerd wordt en we steeds minder in staat zijn de ‘goede’ geest achter alle verschijnselen van onze tijd te waar te nemen. Door de spirituele wetenschap hebben we nu een houvast en een richtsnoer om ons staande te houden temidden van al het geweld en de materiële krachten die de mens tot willoze volgers willen maken, de vrijheid willen ontnemen en alles opslaan in een grote wereld databank. Nu lopen de mensen te hollen met allerlei technische snufjes op en aan hun lichaam die in een iets later stadium geïmplanteerd zullen worden. etc…………
    Ook een goede morgen en desondanks een fijne dag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s