Overlijden door een ongeluk en karma

Voor u uw huidige leven hebt doorgemaakt, hebt u vele andere meegemaakt. Wat men vroeger in het aardeleven heeft doorgemaakt, dat zal zich op bepaalde wijze uitwerken. Dat zal bijvoorbeeld zo uitwerken dat men in dit leven een lang leven heeft, opdat alles kan uitwerken zoals het door de vroegere aardelevens veroorzaakt is. Nu kan dat zelfs in tegenspraak zijn met de uiterlijke natuur. Ik kan op een dag door externe omstandigheden een ongeluk krijgen, zou kunnen overlijden, en de zaak zou zo kunnen zijn dat ik, bijvoorbeeld, op basis van mijn vorige aardeleven op een naar verhouding vroeger tijdstip overlijd. Het is in samenhang met het vorige aardeleven niet juist, dat ik zo vroeg sterf, omdat ik nog wat te doen heb op aarde. Nu zou ik ook kunnen sterven. Gelooft u niet dat het absoluut zeker is, dat ik niet overlijd! Ik zou ook kunnen overlijden, het ongeluk zou toch kunnen gebeuren. Ik zou kunnen overlijden, maar mijn hele lot zou veranderd worden. Want ik heb het stuk aardeleven, dat ik nog zou hebben moeten doormaken, dan niet. Het hele lot zou worden veranderd! Daar grijpt nu dit spiritueel wezen in dat de mens van aardeleven naar aardeleven leidt, en kan hem waarschuwen. Er ligt altijd een reden aan ten grondslag, als zij hem waarschuwen kan. Maar natuurlijk zijn de verhoudingen buitengewoon ingewikkeld, en het kan ook wel eens zo liggen, dat dit wezen dat de mens beschermen wil, als we het zo willen noemen, te maken heeft met andere wezens, die haar ervan afhouden, die haar weghouden. In de geestelijke wereld kunnen beslist ook zulke conflicten (Duits: Kämpfe) plaatsvinden. Maar als deze kwaadaardige wezens, als ik me zo mag uitdrukken, geen bijzondere interesse daaraan hebben, dan komt de waarschuwing door. […] En dat dan zeer bijzondere dingen gebeuren kunnen, ook uiterlijk, ja, dat komt talloze keren voor.

Bron: Rudolf Steiner  – GA 350 – Rhythmen im Kosmos und im Menschenwesen/Wie kommt man zum Schauen der geistigen Welt? – Dornach 13 juni 1923 (bladzijde 92-93)

Eerder geplaatst op 11 juli 2012

Een gedachte over “Overlijden door een ongeluk en karma

 1. henri

  R Steiner waarschuwt ook voor de zogen occulte moorden die bij (vele) hooggeplaatste personen plaatsvonden , oa de zo beroemde Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sisi) die door een ‘ propagandist van de daad ‘ met een messteek in de borst op gruwelijke wijze vermoord werd .
  Occulte orden of moordenaarsgenootschappen [ destijds ‘ Orde van de Thugs’ ] doen dit in opdracht van hooggeplaatste personen .
  Deze moorden gebeuren door belanghebbende personen om zogenaamde ‘vroegtijdige informatie’ te verkrijgen , dia dan via de vermoorde overledene , door ‘mediums ‘ op aarde doorgespeeld wordt en daartoe in staat is door bepaalde krachten . Steiner noemt dit ‘voortijdige geestelijke geboorten’ .
  Ook de zoon Rudolf Franz Jozef ( Mayerling) van diezelfde Keizerin Elisabeth van oostenrijk ( Sisi) pleegde in hetzelfde jaar 1889 zelfmoord ( of was het moord ?) met zijn geliefde barones Vetvera .Kort voor haar dood publiceerde Keizerin Zita van Bourbon Parma haar memoires , 100 jaar na de Mayerling gebeurtenis waarin zij onthulde dat het de Franse premier Georges Clemenceau was geweest die achter de zelfmoord van aartshertog Rudolf had gezeten .

  R Steiner zei : ” Doordat deze dingen ,die eigenlijk later zouden moeten komen, nu als ‘vroegtijdige geboorten’ langs de weg die ik genoemd heb – dus door occulte misdaad- aan de dag treden , kunnen degenen die niet het goede met de mensheid voorhebben , die zwarte of grijze magiërs zijn , in het bezit van zulke geheimen komen ”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_in_Beieren_(1837-1898)
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Zita_van_Bourbon-Parma
  een link met vele fotos :
  http://www.koningsfan.dse.nl/keizerin-elisabeth.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s