Het mag niet te moeilijk worden

De waarheden van de religieuze documenten zijn uit de diepten van de Wijsheid voortgekomen. Maar dan komen er veel mensen die zeggen: U geeft ons hier een ingewikkelde zaak, wij willen het evangelie eenvoudig en ongecompliceerd hebben. De grote waarheden mogen niet complex zijn. – In zeker opzicht hebben deze mensen gelijk, maar niet alleen het eenvoudige, ook het diepere (Duits: weisheitsvolle) denken moet de hoogste waarheden kunnen vinden. Het standpunt van waaruit wij deze dingen beschouwen kan niet hoog genoeg zijn. Het standpunt van het gemak moeten wij in de toekomst steeds meer verlaten, om met ernst in de diepste inzichten door te dringen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 97 – Das christliche Mysterium – Keulen 8 maart 1907 (bladzijde 134)

Eerder geplaatst op 8 juli 2012

Advertentie

2 gedachtes over “Het mag niet te moeilijk worden

 1. walterhebing

  Ik vind dit citaat van Steiner haaks op de werkelijkheid staan! Immers de inzichten die we verwerven dienen het leven als geheel niet, enkel de betreffende cultuur heeft er baat bij!
  Wat te denken van IS, ze hebben diepe inzichten hoe ze zich moeten manifesteren, maar doet dat het leven als geheel goed? Misschien wel en voert dat regiem de mens terug tot de basisgedachte van zijn bestaan, maar misschien ook niet en worden we steeds angstiger(daar ziet het er nu naar uit).
  Het “Rijke Westen”zal weleens de prijs moeten kunnen gaan betalen wat ze vroeger geroofd hebben in het Oosten, Zuiden en Westen(Amerika).
  Misschien voltrekt zich nu het Kosmisch Karma, wat het Westen zich op geladen heeft?
  Openheid in deze is geboden, het kortsluiten(Populariseren) van religieuze en wetenschappelijke inzichten!
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s