Het komende cultuurtijdperk zal spiritueler zijn  

Het komende tijdperk (het zesde na-Atlantische cultuurtijdperk 3573-5733 n.Chr.), dat op het onze zal volgen, zal al spiritueler zijn. Hier zullen ook bij de wetenschap de gevoelens meespreken. Wil dan iemand een examen doen en tot de wetenschap worden toegelaten, dan is het noodzakelijk, dat hij een gevoel kan hebben voor het licht, dat achter alle dingen staat, de geestelijke wereld, die alles tot stand laat komen. Dan zal de toetsing voor de wetenschappelijke arbeid erin bestaan, dat men nagaat of de mens bij de toetsing genoeg gevoelens (Duits: Gemütsbewegung) ontwikkelen kan, anders zakt hij voor het examen. Men kan nog zo veel weten, als men niet de juiste gevoelens zal hebben, kan men een examen niet doen. 

Bron: Rudolf Steiner – GA 130 – Das esoterische Christentum und die geistige Führung der Menschheit – Leipzig, 4 november 1911 (bladzijde 115-116)

Advertentie

6 gedachtes over “Het komende cultuurtijdperk zal spiritueler zijn  

 1. Dan te bedenken dat wellicht mensen juist in de stoffelijke wereld geboren worden vanwege de gebroken band met het geestelijke, waarna onze aardse gang precies dát karma over trappend treft dat geen ander past.

  1. Walter Hebing

   Ja Simpeleven! Adam en Eva in overtreffende trap! En Jezus zei: Ik verzeker jullie, wie het koninkrijk van God niet als een kind aanvaardt, komt er BESLIST niet in. Wat moeten we met alle ballast van het Licht van het Woord? De dag biedt immers meer dan de mens vermag, lees de kranten er maar op na!
   Vriendelijke Groet
   Walter Hebing

   1. Beste Walter,

    ” De dag biedt immers meer dan de mens vermag “ betreft Mattheus 6 waar gesproken wordt om niet bezorgt te zijn over wat komen gaat. De krant lezen betreft meerendeel gedane zaken, het denken wat dit eventueel voor de toekomst betekend (aanname) zou de lezer zorgen kunnen baren. Deze ingekleurde perceptie geeft echter te denken want in hetzelfde hoofdstuk staat het volgende geschreven: <em" De kaars des lichaams is het oog; indien dan uw oog eenvoudig is, zo zal uw gehele lichaam verlicht wezen; Maar indien uw oog boos is, zo zal geheel uw lichaam duister zijn. " (tevens toepasselijk op het volgend artikel; Het geringste heeft een belang dat rijkt tot in alle tijden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s