Demonische machten

Als de zielen zich er niet toe willen zetten (Duits: sich nicht dazu bequemen wollen), impulsen op te nemen die alleen uit de spirituele kennis kunnen komen, dan wordt het lichaam gevuld met demonische machten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 177 – Die spirituellen Hintergründe der äußeren Welt – Dornach, 7 oktober 1917 (bladzijde 95-96)

7 gedachtes over “Demonische machten

  1. henri

   “Kinderen groeien tegenwoordig op en worden geprogrammeerd in een wereld waarin satanisme, moord, geweld en veel bloed een onderdeel vormen van hun dagelijkse programma. Een wereld waarin ouders het veelal te druk hebben met hun eigen beslommeringen en carrière om voldoende aandacht te besteden aan hun kroost. ”

   http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8039:groot-onze-jeugd-loopt-groot-gevaar-update-video&catid=22:internet&Itemid=35

 1. Haike

  Zie de VK van vandaag, dat iedereen zich openlijk verbaast over de Paus en zijn uitspraken over Satan wat een reëel wezen in zijn ogen is..

  1. henri

   Paus Franciscus plaatst Satan bovenaan de Vaticaanse agenda. Maar ook in ons land is de duivel springlevend. De exorcisten van de abdij van Averbode alleen al ontvangen jaarlijks een duizendtal ‘klanten’. .

   Op de dag dat onze Duivels naar Brazilië vertrokken, klopten gemiddeld zo’n drie Vlamingen aan bij de norbertijnen van Averbode om van hun duivel verlost te geraken. “Verbazingwekkend veel”, zegt theoloog Hans Geybels (KU Leuven).

   http://www.demorgen.be/dm/nl/15777/De-Paus/article/detail/1914428/2014/06/11/De-duivel-is-springlevend-duizend-uitdrijvingen-per-jaar.dhtml

 2. henri

  R Steiner zegt dat zonder ‘overgave ‘ niets mogelijk is .En ‘eigenwilligheid’ , het laten gelden van de eigen wil , en dat is het tegendeel van overgave !
  Eigenwil kennen wij als vooroordeel in het gewone leven .
  Overgave houdt het offeren in , het aanschouwen van de offerzaligheid .
  Zonder dat kan men NOOIT tot hoger inzicht komen .

  En Steiner concludeert daaruit : ” Daarom moet steeds weer worden benadrukt dat we nooit tot hoger inzicht komen als we werken in de trant van de “gewone wetenschap” of van het alledaagse denken .
  Het moge duidelijk zijn : zoals de gewone wetenschap en het alledaagse denken te werk gaan ,werken ze vanuit de gewone wil van de mens ,vanuit alles wat de eigenwilligheid heeft gevormd : vanuit de overgeërfde en aangeleerde ervaring en, gevoelens en voorstellingen .Op dat gebied kunnen we ons grote illusies maken ; deze illusie zijn maar al te gewoon….” [ uit GA 132]

  Bijgevolg , demonen komen ook uit de wetenschap en het gewone denken .Leven in illusies is leven met demonen !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s