Neigingen/Gewoonten/Gezondheid

Goede neigingen, goede gewoonten geven de aanleg voor gezondheid; verkeerde neigingen, slechte gewoonten verschijnen in een volgend leven als aanleg voor bepaalde ziekten. Het voornemen, de vaste wil om zich een slechte gewoonte af te wennen werkt in de diepere lagen van het lichaam en geeft zo de dispositie voor gezondheid. […] Niet òf men een ziekte krijgt – dat hangt van de daden af -, maar of men ertoe aangelegd is, of men er min of meer vatbaar voor is, hangt van de neigingen in voorafgaande levens af.

Bron: Rudolf Steiner – GA 95 – Vor dem Tore der Theosophie – Stuttgart 28 augustus 1906 (bladzijde 68)

Eerder geplaatst op 11 maart 2012.

Advertentie

Een gedachte over “Neigingen/Gewoonten/Gezondheid

 1. henri

  Het is onderussen een waarheid die ook reeds voor een deel door de wetenschap is erkend dat meditatie een helende uitwerking heeft op het fysieke lichaam , op gezondheid van lichaam en ziel .
  R Steiner benadrukte dat toen hij de geestesweteschap naar de mensen toebracht oa via zijn boek ,’ De weg tot inzicht in hogere werelden ‘.
  Slechte neigingen en gewoonten zijn bijzonder goed te veranderen door meditatie ,di werken aan het eigen astrale en etherische lichaam , het verder openen van onze de astrale werktuigen ,de chakra ’s .

  In hoeverre pillen(nog) nodig zijn omdat te veranderen dient elkeen voor zichzelf te bepalen . Ik denk dat het een beetje verdreven is van daar een te groot belang aan te hechten ..zoals blijkt uit volgende stukje…

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/Gezienoptv/MV_140508_SelahSue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s