Gezond verstand/Kwakzalverij/Waarheid

Het gezonde mensenverstand, dat niet op een dwaalspoor is geleid door foutieve natuurwetenschappelijke of sociale moderne ideeën, kan van zichzelf uit onderscheiden of er waarheid schuilt in datgene wat iemand zegt. Als iemand over geestelijke werelden spreekt, dan moet men op het volgende letten om er een oordeel over te kunnen vormen, of datgene wat als boodschap uit de geestelijke wereld wordt gebracht kwakzalverij is of dat het op waarheid berust; de manier waarop gesproken wordt, de ernst waarmee de dingen worden opgevat, de logica die wordt ontvouwd en zo kan men verder gaan. Iedereen kan dit beoordelen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 194 – Die Sendung Michaels – Dornach, 14 december 1919 (bladzijde 198-199)

Eeerder geplaatst op 9 maart 2012.

2 gedachtes over “Gezond verstand/Kwakzalverij/Waarheid

  1. henri

    Mooi citaat weerom Ridzerd .
    Eigenlijk moest de voorgaande zin er ook wel beter bij staan ,vindt ik .Die luidt :

    Het is onjuist ,als er door deze of gene steeds weer wordt gezegd: ja, hoe kan ik nu inzien of het waar is wat de een of de ander als initiatie-wijsheid verkondigt ,als ik zelf de geestelijke wereld niet schouwen kan ? – Dat is onjuist .

    Maar ik denk dat menigeen het heel moeilijk heeft om dat te aanvaarden , tenzij je door oa de boeken van antroposofie ertoe gekomen bent in te zien dat het allemaal zo logisch in elkaar zit omdat het gewoonweg niet anders kan en dat achter al dat wetenschappelijke -sociale dat ons gebracht wordt via de huidige media een sterke manipulatie steekt .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s