Ongelukken/Krachten/Talenten

Bij vele zielen, die de spirituele onderzoeker vindt, bij wie hij een of ander talent in hun aanleg vindt, kan hij teruggaan naar vroegere aardelevens en waarnemen, hoe uitvinderkrachten, hoe krachten van inzicht in de grote wereld, die geschikt zijn om mensheid grote diensten te bewijzen, zich door ongevallen op een bepaalde leeftijd ontwikkeld hebben. […] Het hoeft niet een baanbrekende uitvinding te zijn, het kan ook iets zijn dat in het gewone, alledaagse leven van dienst is. Dit kan erop berusten dat deze ziel in een vroeger aardeleven door gebeurtenissen in het fysieke leven moest gaan, die het lichaam in die tijd vernietigden. In het doormaken van de het fysieke leven verwoestende krachten verwerft de ziel uitvinderkrachten, welke de fysieke wereld beheersen, leiden en doordringen. – Dat zulke dingen onderzocht kunnen worden, kan niet met de gewone uiterlijke logica “bewezen” worden; maar er kan alleen altijd gedaan worden, wat zo vaak in deze voordrachten naar voren is gebracht: hoe het zielenleven van de geestelijke onderzoeker door een strikt geregelde methodiek ertoe komt, werkelijk te kunnen observeren, wat er gebeurt op het moment, dat een ziel een bepaald ongeluk beleeft, dat tot het een of ander of zelfs tot de dood leidt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 63 – Geisteswissenschaft als Lebensgut – Berlijn, 4 december 1913 (bladzijde 172-173)

2 gedachtes over “Ongelukken/Krachten/Talenten

  1. Bernard Heldt

    Daar sta je normaal gesproken nooit bij stil, dat de krachten die een lichaam verwoesten, zich dan ook meteen kenbaar maken waardoor er inzicht in deze krachten kan ontstaan die door kunnen werken in de betreffende individualiteit.

  2. Haike

    Ik moet meteen aan twee personen denken: Steve Jobs de man van en achter Apple-Macintosh, en de Japanner Morihei Ueshiba, de grondlegger van de Aikido. De een revolutionair op het gebied van computers, de ander die met zijn Aikido de Martial Arts een grote meerwaarde gaf. En beide tobde behoorlijk met hun gezondheid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s