Een universum waarmee de grootsheid van de fysieke wereld zich in de verste verte niet meten kan

In de geestelijke kiem van het menselijk lichaam die de menselijke ziel en geest in zijn vooraardse bestaan aanschouwelijk beleeft, is een waar universum aanwezig, op zich niet minder gevarieerd en veelvormig als de fysieke omgeving van de zintuigen. Ja, de intuïtieve kennis kan zeggen dat wat de mens, in het fysieke mensenlichaam samengebald, als hem onbewuste wereld in zich heeft, een universum is waarmee de grootsheid van de fysieke wereld zich in de verste verte niet kan meten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 025 –  Drei Schritte der Anthroposophie:  Philosophie, Kosmologie, Religion –  Dornach september 1922 (bladzijde 49)

Eerder geplaatst op 4 december 2011

 

Een gedachte over “Een universum waarmee de grootsheid van de fysieke wereld zich in de verste verte niet meten kan

 1. Walter Hebing

  Wat dit citaat van Steiner overduidelijk laat blijken, is een bevestiging van hetgeen een Zenleraar afgelopen weekend als stelling in zijn lezing bracht
  Namelijk: Een leraar leert aan een leerling wat hij al heeft en wat hij leert is niet van hem!
  Waarbij de leraar ook in stelling bracht, beter een levende dan een dode leraar, via geschriften. Ik ken echter geen enkele mens, die dit citaat van Steiner zich kan inbeelden! Met andere woorden: De huidige mens ontbreekt het aan Intuïtief bewustzijn..
  Echter niet de man,. maar de vrouw wordt geroemd om haar Intuïtef bewustzijn, er zijn nog vele wegen te gaan alvorens de man deze kan blootleggen ten gunste van het leven op aarde
  Tot zover
  Vriendelijke groet
  Walter Hebing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s