Alles heeft in het leven een werking

Alles heeft in het leven een uitwerking. Begaat de mens een fout of een leugen, zelfs als hij zich er met zijn gewone bewustzijn niet van bewust is, dan is het toch in het onderbewustzijn aanwezig, waar het niet alleen voor de individuele mens, maar voor de gehele mensheidsontwikkeling als een destructieve kracht werkt. Evenzo als de mens zich met de krachten van de waarheid verbindt, werkt dat als levengevende kracht verder voor de gehele wereld- en mensheidsontwikkeling.

Bron: Rudolf Steiner – GA 127 – Die Mission der neuen Geistesoffenbarung – Heidenheim 30 november 1911 (bladzijde 238)

8 gedachtes over “Alles heeft in het leven een werking

  1. Ja,op http://rudolfsteinerquotes.wordpress.com/

   Ik houd echter een volkomen willekeurige volgorde aan, het is dus niet zo dat de Engelse citaten synchroon met de Nederlandse lopen. Ik pik willekeurig een citaat uit de Nederlandstalige website en probeer daarvan dan de Engels vertaling te vinden.Staat de vertaling niet op internet, dan vraag ik iemand, meestal Nesta Carsten, het voor mij te vertalen. Heel zelden vertaal ik het ook zelf, maar meestal is mijn kennis van de Engelse taal ontoereikend.

  1. Dat wist ik inmiddels al Kees. Goed dat je dit hier nog even aanstipt. Had inderdaad niet moeten schrijven dat het door jou geschreven is. Dacht aanvankelijk dat het een compilatie (qua tekstdelen) van een schrijven van Renée Zeylmans en jou. Maar nee, integraal van Zeylamans dus. Jij hebt het (weer) onder de aandacht gebracht op het web. Waarvoor dus dank. Bovendien staat onder het artikel als PDF exemplaar: Michaël: Hij die voor het aangezicht van God staat (Antrovista)

   Dit artikel is verschenen in het herfst nummer 1013 (nr. 17) van Apokalyps-Nu.
   Verschijnt 4 maal per jaar. Contactgegevens: E-mail: Info@apokalyps.nlFax 0592-308449
   Abonnement 4 nummers (1 jaar) 15 euro Losse verkoop 3.95 Vernieuwde website in
   voorbereiding http://www.apokalyps.nlTijdelijke vervanging: http:/antropocalypse.blogspot.nl

   En daar ben jij mee verbonden nietwaar?

   1. Taalcorrectie, derde zin van bovenstaande reactie: toegevoegd moet worden het woord ‘was’:

    “Dacht aanvankelijk dat het een compilatie (qua tekstdelen) was van een schrijven van Renée Zeylmans en jou.”

 1. John, inderdaad ben ik verbonden met het tijdschrift Apokalyps Nu!. Enkele artikelen die ik schreef werden eerst daar gepubliceerd en daarna plaatste ik ze op mijn eigen website. Zo zijn er bijv. ook artikelen van Renee Zeylmans en Corrie van der Zee geplaatst. Het betreft eigenlijk allemaal artikelen die je in Motief, het blad van de antroposofische vereniging in Nederland niet zult vinden. Er zijn nogal wat boekhandels die het tijdschrift niet willen verkopen,omdat men vind dat je geen aandacht zou moeten schenken aan de schafuwzijde van de dingen,maar alleen ,maar van de zonzijde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s