Moraal/Helderziendheid

Er is niets storender voor de kennis van de bovenzinnelijke werelden als de vervulling van de mensenziel met immorele impulsen. In feite zien we juist daaruit hoe diep gegrond het is, dat als voorbereiding voor helderziende ontwikkeling een in de meest eminente zin zo te noemen morele denkwijze van de mens vereist wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 159 – Das Geheimnis des Todes – Neurenberg 14 maart 1915 (bladzijde 136)

P.S. Ik heb zo’n idee dat deze vertaling nogal krakkemikkig is. Mocht iemand er wat beters van kunnen fabriceren, dan is hieronder de Duitse tekst.

Es gibt nichts Störenderes für die Erkenntnisse der übersinnlichen Welten als die Erfüllung der Menschenseele mit unmoralischen Impulsen. Im Grunde sehen wir gerade daraus, welch tiefe Begründung es hat, daß als Vorbereitung für hellsichtige Entwickelung eine im eminentesten Sinne so zu nennende moralische Denkungsart des Menschen gefordert wird.

2 gedachtes over “Moraal/Helderziendheid

  1. Haike

    Of de vertaling krakkemikkig is, zou ik niet weten want ik heb geen verstand van vertalen, maar ik snap volgens mij wel wat er staat! 😊 Alleen wat is een immorele impuls? Een cappuccino drinken in het café die niet op de bon staat, en waar ik niks van zeg, en hem dus ook niet afreken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s