Een slechte gedachte is voor de ziel hetzelfde als een klap in het gezicht

Dat beseffen tegenwoordig alle mensen wel, dat het iets zeer werkelijks, een zeer echte realiteit is, wanneer ik iemand met mijn hand een klap geef. Maar niet zo gemakkelijk geloven de mensen, dat het iets werkelijks is, als ik iemand een slechte gedachte zend. Dat moeten we ons bewust maken, dat de slechte gedachte waarmee ik mijn medemensen tegemoettreedt, de gedachte van antipathie, van haat, voor zijn ziel hetzelfde is als een klap in het gezicht van de mens. En een schadelijk gevoel, een gevoel van haat en liefdeloosheid waarmee ik tegenover de medemensen sta, ze zijn werkelijk als de gewone uiterlijke verwonding die men een mens toebrengt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 264 – Zur Geschichte und aus den Inhalten der ersten Abteilung der Esoterischen Schule 1904 – 1914 (bladzijde 373-374)

4 gedachtes over “Een slechte gedachte is voor de ziel hetzelfde als een klap in het gezicht

  1. Pingback: Klap met een stok | De grote Rudolf Steiner Citatensite

  2. Pingback: Een slechte gedachte is voor de ziel hetzelfde als een klap in het gezicht | De grote Rudolf Steiner Citatensite

  3. leonieheine

    Als het met een van mijn kinderen niet echt goed gaat …..neem ik ze in de avond mee in mijn gedachten , zo ook met mijn vrienden .Daar heb ik ook vaak de uitwerking van de gedachten kunnen waarnemen.

  4. Pingback: Klap met een stok – De grote Rudolf Steiner Citatensite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s