Een heel ander soort botox

Liefde voor alle wezens, sympathieontwikkeling zorgt voor een jeugdig blijvend fysiek lichaam. Een van haat vervuld leven, dat vol antipathie voor andere wezens is, dat op iedereen kritiseert en moppert en zich overal van terug zou willen trekken, bewerkt door deze neigingen een lichaam dat vroeg veroudert en rimpels krijgt. Zo dragen de neigingen en hartstochten van een leven zich over op het fysieke lichaam van de volgende incarnatie.

Bron: Rudolf Steiner – GA 99 – Die Theosophie des Rosenkreuzers – München 30 mei 1907 (bladzijde 66-67)

16 gedachtes over “Een heel ander soort botox

 1. leonieheine

  Dit is er weer zo eentje?Ik ken rimpelige kopjes ,getekende gezichten als landkaarten en ik ken hele mooie mensen.Laat nu juist de getekende en gerimpelde …mij het meest aanspreken?

  1. Haike

   Leonie, aangezien ik een blauwe maandag in de wereld van de fotografie heb rondgelopen, kan ik je van daaruit vertellen dat portretfotografen de meeste eer behalen aan gezichten vanaf ± het 40e levensjaar, pas dan komt er wat meer tekening in een gezicht en wordt het interessant voor ze, om er een foto van te maken. Het is overigens iets wat fotografen er vaak, doch niet altijd, zelf over zeggen…

 2. Bernard Heldt

  Steiner heeft het natturlijk wel over het lichaam in een volgend leven. Je schept de aanzet tot je lichaam, zeg maar de blauwdruk voor een volgend leven, door je innerlijke houding in dit leven. Maar het is niet meer dan dat; er zijn nog tal van andere oorzaken voor je uiterlijk – veel in de zon, veel gerookt . . . .
  Ik vind overigens BB geen mooi plaatje. levenloze barbypoppen zijn nikszeggend. Volgens mij wordt zo’n uiterlijk ook niet bedoeld!

  1. Levenloze barbypoppen zijn nietszeggend, inderdaad, maar BB is geen levenloze barbypop. Ik denk dat ze behalve haar schone uiterlijk ook een zeer goed karakter heeft. Wie kan zich zo belangeloos geheel en al inzetten voor de dieren als Brigitte Bardot? En wist je dat die andere levenloze barbypop, Marilyn Monroe, geregeld naar de bibliotheek in New York ging om boeken van Steiner te lenen?

  2. leonieheine

   Bernard je bent een schat…..dit hoort een vrouw graag….je kijkt naar het wezenlijke…denk ik toch?en daar gaat het om…vind ik!

 3. Bernard Heldt

  Da’s niet zo moeilijk, Cheesecurve. We hebben ook een dierenlichaam met alle instincten die daar bij horen. Neemt niet weg dat een fascinerend uiterlijk iets kunstzinnigs heeft; kunst prikkelt je, laat je niet meer los, blijft je vragen stellen, blijft boeien. Smaken verschillen, maar dat kon ik van BB niet zeggen…….

  1. Haike

   Daar zijn de meningen een beetje over verdeelt, over wie en wat dat is…
   Ik houd het op “de humor” De humor waarvan waarvan beschreven staat dat ze een hoge plaats inneemt binnen de Geestelijke hiërarchie, misschien is het te simpel om te denken dat ze daarom nog boven Ahriman en Lucifer is afgebeeld, maar mij geeft het te denken.

   Kijk ik naar mijn eigen huidige biografie dan heeft humor, (niet ontdaan van wat zelfspot of sarcasme) me geholpen zover te komen als ik nu ben. En dat allemaal zonder vrouw of barby…. 😊

 4. Ohhh leonieheine het is slechts een nickname opdat bigbrother google mijn ware identiteit niet al te snel achterhaald, maar na enig speurwerk bijv. Door op die nick te tikken onthult zich al eea, wel iets serieuzer dan mijn reacties hier;)

 5. leonieheine

  Sorry voor mijn vele reacties maar toch nog een…..de humor is zeer belangrijk…..ik ging wel eens naar een lezing over de antroposofie en die was zo gortdroog en ernstig met veel wijze praat over en weer, dat ik mij voelde terug geplaatst in de tijd…in de kerk …waar je soms de lachstuipen moest onderdrukken bij zoveel plechtigheid.De pastoor werd er zeer komisch door en iedere afleiding was welkom om de kerkdienst door te komen.Het kind in mij word er lam door gelegd .Leen Mees was wel een formidabele spreker,beeldend met droge humor.We zijn veel te bang om onwijs te zijn denk ik wel eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s