Bovenzinnelijke wereld rijker en omvangrijker dan de zintuiglijke wereld

Normale en abnormale verschijnselen van het gewone, fysieke leven worden ons pas duidelijk als we het geestelijke leven dat achter het fysieke is, leren kennen, dit geestelijke leven dat veel rijker en omvangrijker is dan het fysieke leven, dat slechts een klein gedeelte ervan vormt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 107 – Geisteswissenschaftliche Menschenkunde – Berlijn 19 oktober 1908 (Bladzijde 11)

 

10 gedachtes over “Bovenzinnelijke wereld rijker en omvangrijker dan de zintuiglijke wereld

  1. Dank voor het plaatsen van mijn nieuwe site op de blogrol van Cahier. Het vertalen in het Engels is toch moeilijker dan ik gedacht had. Dat stuk over Bernhard Suphan heb ik gewoon overgenomen, want GA 28 staat in zijn geheel op internet. Maar die andere drie citaten kon ik geen vertaling van vinden, die heb ik zelf maar gedaan. Nu ja, als er taalfouten in staan, wat geeft het ook eigenlijk? Zo lang maar duidelijk is waar het om gaat.

   1. Ok, dat valt dan al weer mee. Ik was al bang dat het Engelstalige publiek niet meer bijkomt van het lachen en onder elkaar zegt: daar heb je die gek uit Holland ook weer met zijn krakkemikkige citaten. 😉

  1. Eerlijk gezegd heb ik dat helemaal niet, Haike. Het citaat spreekt me wel sterk aan, maar verder kan ik me er niets bij voorstellen. Ik heb totaal geen bovenzinnelijke ervaringen, ik droom zelfs bijna nooit.

   1. Geesteswetenschappelijk bezien kan je je er in in ieder geval wel het nodige bij voorstellen vanwege het bestuderen van antroposofie. In die zin bedoelde ik mijn vorige opmerking voor mezelf gesproken.

   2. Haike

    Ridzerd wat ik bedoelde was het volgende: er wordt hier gesproken over abnormale fysieke verschijnselen. Jij had recent iets, ik had recent iets. Ik weet niet of er bij jou echt een duidelijke diagnose is gesteld; maar bij mij kwamen ze er niet uit… En ik op mijn beurt wil heel graag weten hoe ik het biografisch moet/kan plaatsen wat me is overkomen.

    Uit het citaat maak ik op dat dat eigenlijk pas kan als je de overstap weer hebt gemaakt, ik zou er graag al tijdens deze incarnatie achter willen komen.

   3. O juist, Haike, ik had niet in de gaten dat je daarop doelde. Nee, bij mij is ook geen duidelijke diagnose gesteld. Volgens de huisarts heb ik een hartinfarct gehad, maar volgens de cardioloog niet. Ik heb er van de week de huisarts nog eens naar gevraagd; ze zei dat het een oud infarct was, d.w.z. ik heb al eerder een hartinfarct gehad, zonder dat ik het zelf heb gemerkt. Op 10 oktober moet ik naar de cardioloog voor verder onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s