Ieder heeft een mening, ook al heeft men nergens verstand van…

Dat iedereen vandaag de dag over al het mogelijke, wat wereld- en levensbeschouwing betreft, zonder meer kan oordelen, dat geldt als vanzelfsprekend; want een ieder heeft zijn standpunt. En men beleeft het steeds maar weer en weer, dat het niet uitmaakt of men met alle middelen van innerlijke arbeid ertoe gekomen is iets te kennen en te doorgronden in de wereld. Het geldt tegenwoordig als vanzelfsprekend dat de mening van degene, die zich eenvoudig heeft voorgenomen ook een mening te hebben, even gerechtvaardigd is als de mening van degene, die lang gewerkt heeft om zelfs maar een beetje over de wereldgeheimen te kunnen zeggen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 143 – Erfahrungen des Übersinnlichen/Die drei Wege der Seele zu Christus – München 25 februari 1912 (bladzijde 97)

 

 

6 gedachtes over “Ieder heeft een mening, ook al heeft men nergens verstand van…

 1. Goede morgen!
  Mijn mening is dat het geheel gerechtvaardigd is om te vinden dat de inhoud en strekking van dit citaat niet alleen klopt als een zwerende vinger maar tegelijkertijd ook sluit als een bus. Met andere woorden: ik vind het volkomen juist; er is niets tegen in te brengen. Maar je kan er natuurlijk ook een andere mening over hebben.

  1. Haike

   😊 Daar kan ik me helemaal in vinden..

   PS Frans, zag je vraag bij “Vraag het Den Haag” voorbij komen, en heb er op gestemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s