20 gedachtes over “Ach…kon ik maar zo spelen

  1. Ja, dat keyboard waar hij op speelt is de YamahaTyros 4, die kost ongeveer € 3500,- Je staat er versteld van wat voor mogelijkheden zo’n apparaat heeft. Overigens heb je voor een paar honderd euro ook al een heel aardig keyboard. Die van mij heb ik in 2007 gekocht voor € 299.- Er zitten 504 verschillende voices (instrumenten en geluiden) op en 154 verschillende begeleidingsstijlen.

  1. Ja, zangstemmen zitten op mijn keyboard ook wel, zelfs hele koren, maar het klinkt niet echt heel natuurgetrouw. Dat zal op duurdere keyboards waarschijnlijk wel beter zijn. Veel instrumenten zoals fluit, piano, trompet, saxofoon, mondharmonica enz. zijn ook op mijn keyboard wel heel goed.

   1. Ja, de gewone keyboards worden tegelijk steeds meer ook synthesizer, want zelfs op die van mij kun je met 2 draaiknoppen de sound van alle voices totaal veranderen.
    Dat Sensation White lijkt inderdaad wel een reli bijeenkomst met de priesteres aan het begin met een soort preek. Blijkbaar is het wel populair, want die video is wel 3,5 miljoen keer bekeken.

   2. Ja het slaat aan bij veel adolescenten, jong volwassenen en waarschijnlijk ook dertigers. En dat kan ik me ook wel voorstellen. Het zou mij ook wel trekken om mee te doen met dat dansen als ik vandaag de dag jong was geweest. Maar ja, dat massagebeuren zou me daarentegen wel weer afstoten, daar was ik in mijn jonge jaren al niet zo’n type voor, hoewel ik in mijn tijd soms wel een disco in dook. (Gewoon omdat ik ook veel van dansen hield/houd.)

  1. Even wat anders. Hoe plaats jij die links eigenlijk in de reacties? Ik kopieer altijd de hele url, maar blijkbaar doe jij het anders, want er staan in de reacties maar een paar woorden voor de link en niet de hele url tekst.

   1. Dag Ridzerd. Het is heel eenvoudig. Je moet het alleen even weten en er wat handigheid in krijgen door het regelmatig te herhalen. Net als fietsen of zwemmen of andere zaken die op een zeker moment op de automatische piloot gaan, wanneer je het blijft beoefenen. Je verwerkt een titel naar keuze in een html code. Daarbij is natuurlijk het desbetreffende internetadres benodigd.

    1. Neem bijvoorbeeld de titel (jou bekend nietwaar?): Australian Idols – Slechter dan dit kan het niet
    2. Zie de instuctie: Linken naar bestanden elders op het web
    3. Bij invullen van de titel met bijbehorend internetadres volgens de regels van die standaard html code krijg je dan:
    Australian Idols – Slechter dan dit kan het niet

 1. John, zoals je ziet, is het gelukt. Ik moet zeggen dat het me pas bij de vierde poging lukte. Het komt wel precies, ik weet niet precies wat ik bij de drie mislukte pogingen fout heb gedaan, maar ik vermoed dat ik er spaties in zette, die er niet mogen staan. Bedankt, als ik jou niet had, dan had ik pech gehad. 🙂

  1. Graag gedaan. Nu heb je zelfs een specifieke positie uit die draad, citaat van vandaag, hyperlinkt. Prima toch. Zo ook bijvoorbeeld: reactie Belia.

   Een specifieke reactie van iemand hyperlink je door het internetadres van datum en tijd te kopieëren (geplaatst achter diens naam) en in de html code onder te brengen. Ja het luistert nauw, geen ongeoorloofde spaties aanbrengen (alleen tussen a en href= van toepassing) en aanhalingtekens voor en achter internetadres niet vergeten; ook de sluittekens niet weglaten op de geëigende plaatsen uiteraard.

   1. O, dat zie ik nu pas, dat ik naar een reactie link en niet het hele bericht. Dat was de bedoeling niet.
    Nu, ik hou er eerst mee op. Ik zit hier al zowat 2 uren mee te pielen.

 2. Als je naar een een citaat als geheel wilt verwijzen gewoon dat internetadres kopiëren en in de html code onderbrengen Ridzerd (zonder bekommernis voorvoegsels http en www; gewoon het gekopieerde internetadres aanhouden). Dat kun je doen, dat kopiëren, door de draad te openen en dan het internetadres in de browser te kopiëren, maar ook door met de rechtmuisknop op snelkoppeling van de nog niet geopende draad te klikken en de optie linkadres kopiëren aan te klikken.

  1. Ik heb het precies zo gedaan als je hier schrijft. De link gaat ook wel, zoals je wel hebt gezien, naar het citaat toe, alleen hij gaat ook meteen naar de onderste reactie op het citaat. Ik heb het trouwens voor proef bij een ander bericht ook geprobeerd, toen ging het wel goed. Nu ja, computers zijn prachtige apparaten, maar soms krijg ik er wat van…

   1. Gewoon laten bezinken Ridzerd. Een andere maal als je zin hebt om dit een keer of regelmatig in de praktijk te brengen, dan gewoon weer doen en de boel hier eerst weer even nalezen. Alleen als het van pas komt in de praktijk en je het eigenlijk prettiger vindt om met zo’n ‘nette snelkoppeling’ te werken. Verder is het helemaal niet belangrijk. Wel doeltreffend(er) als je het in de vingers krijgt en toe wilt (blijven) passen. Maar goed, het is maar hoe belangrijk je het vindt. Al met al gaat het slechts om details en kun je ook zonder deze zaken.

 3. Ja, echt belangrijk is het niet, alleen het staat inderdaad wat netter. Maar ik blijf het proberen als ik ergens een snelkoppeling in een reactie plaats. Dan zal het wel lukken en anders godverdegodver (sorry) maar niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s