Voor begrijpen van antroposofie kan filosofie en wetenschap zowel een hulpmiddel zijn als een hinderpaal.

Zoals een volledig doorgedachte filosofie en een grondige wetenschap tot erkenning van de antroposofische denkwijze leiden, zo bieden niet-grondige wetenschap en onvoltooide filosofie de grootste hindernissen voor het begrijpen ervan. Juist zij zijn het die de antroposofie voor verzinsels, dromerij, verwarde “mystiek” enzovoort verklaren moeten.

Bron: GA 034 –  GRUNDLEGENDE AUFSÄTZE ZUR ANTHROPOSOPHIE UND BERICHTE aus den Zeitschriften «Luzifer» und «Lucifer – Gnosis»  (bladzijde 291)

3 gedachtes over “Voor begrijpen van antroposofie kan filosofie en wetenschap zowel een hulpmiddel zijn als een hinderpaal.

  1. Anna

    Goedemorgen meneer van Dijk, in het leven van alledag gebeurt hetzelfde: mensen die aan de hand van de eigen (beperkte) normen anderen veroordelen of beschadigen door roddel. Het is een mens eigen.

    Nog steeds leuk die filmpjes van van Kooten & de Bie. Dimitri van Toren gaat al een hele tijd mee; in 1966 kwam zijn 1ste LP uit lees ik op Wikipedia. ‘Hé, kom aan’ is heel bekend liedje. Leuk dat u de zanger in de aandacht brengt op deze site.

    1. Ja, een geweldige artiest, Dimitri van Toren. Dat lied ‘Hé, kom aan’ heb ik al een tijdje geleden hier geplaatst. De komende dagen zal ik nog meer van hem op deze blog zetten. Morgen zet ik hier deel 3 van Koefnoen – Hardkoor neer. Dat vind ik ongeveer het grappigste wat ik dit jaar op tv gezien heb.

  2. Pingback: Voor begrijpen van antroposofie kan filosofie en wetenschap zowel een hulpmiddel zijn als een hindernis – De grote Rudolf Steiner Citatensite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s