Rudolf Steiner – Waarom komt men zo veel ruzie, conflicten, haat tegen? (7)

Zeker kan iemand tegenwerpen: maar wie geeft dan de zekerheid dat in de antroposofie werkelijk de gezondmakende waarheid aanwezig is; hebben dan niet alle mogelijke geestesrichtingen de beste resultaten van zichzelf beloofd? Antwoord daarop kunnen slechts degenen geven die met het antroposofische streven bekend zijn gemaakt. Men zal dan zien hoe deze geestesrichting juist de weg naar waarheid zoekt doordat zij geen eenzijdige mening huldigt of een zodanige mening opdringen wil. Zij kan de ware tolerantie tegenover iedere mening hebben zonder daardoor in onverschilligheid te vervallen. Want waarachtig eigen streven naar waarheid leert ditzelfde ook in anderen ten enenmale waarderen.

Wordt vervolgd

Bron:  GA 034 –  GRUNDLEGENDE AUFSÄTZE ZUR ANTHROPOSOPHIE UND BERICHTE aus den Zeitschriften «Luzifer» und «Lucifer – Gnosis»  (bladzijde 178-179)

4 gedachtes over “Rudolf Steiner – Waarom komt men zo veel ruzie, conflicten, haat tegen? (7)

  1. Anna

    ‘Geen eenzijdige mening huldigt of een zodanige mening opdringen…’ Ik zou het tegenwoordig niet zo willen stellen. Een antroposoof blijkt ook maar een mens te zijn. In het waarachtig eigen streven naar waarheid loopt hij zichzelf en ook de ander voorbij. Ruzie, conflict en leedvermaak zijn de antroposoof zeker niet onbekend.

  2. Anna

    U bouwt al met al een aardig archief op waarnaar u kunt verwijzen zoals het uitkomt. Maar wat is uw vertrekpunt dat u schrijft ‘wordt minder’

    1. Dat is iets wat ik bij mezelf bespeur. Ik vind het niet zo grappig meer als anderen worden gekritiseerd en belachelijk gemaakt. Dat is ook de reden waarom ik zo’n gloeiende hekel heb aan Jan Mulder. Overigens vind ik programma’s als Koefnoen en vroeger Kopspijkers of Koot en Bie wel heel vermakelijk. Daar worden bekende Nederlanders ook wel op de hak genomen, maar daar gebeurt het m.i. op een aardige manier met leuke humor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s