6 gedachtes over “Tie a yellow ribbon round the old oak tree & Dag zuster Ursula – Keyboard

 1. Kees

  Ik vind dat je aardige Steiner citaten op deze site met de naam:
  De grote Rudolf Steiner Citatensite

  neerzet, maar ik heb nooit zo begrepen wat deze muziekbusiness daar mee te maken heeft eigenlijk?

  ik heb wel een idee voor citaten, nml. wat Steinert zoal gezegd heeft over de oorlog van allen tegen allen,

  groet Kees
  PS geen kritiek op de muziek hoor, maar ik snap de lnk met de naam van de site niet helemal

  1. Ja, eigenlijk heb je daar wel gelijk in. Voorheen had ik bij de Volkskrant twee blogs. Eén met uitsluitend Steinercitaten en ook wel citaten of beschouwingen van anderen over Steiner en antroposofie. En de andere met citaten uit literatuur of wat schrijfstukjes van mezelf. Er stond ook wel muziek op, maar niet van mezelf. Toen de Volkskrant op 7 januari bericht gaf dat ze met de blogs zouden stoppen, ben ik overgestapt naar WordPress en heb hier de twee blogs samengevoegd. Dat heeft twee voordelen, ten eerste is het minder bewerkelijk en ten tweede is er dan meer variatie. En ik denk ook dat het meer lezers trekt omdat er meer verschillende dingen op staan. Overigens was de naam van deze blog aanvankelijk Aquarius. Later heb ik dat weer veranderd in De grote Rudolf Steiner Citatensite, omdat ik het eigenlijk zo’n mooie titel vind. Maar je hebt gelijk, de vlag dekt niet helemaal de lading.

   Als je goede Steinercitaten hebt, stuur ze maar op, als het mij geschikt lijkt, zet ik ze hier wel neer. Overigens zou ik het toejuichen als je zelf een Steinercitatensite zou beginnen. Het lijkt me buitengewoon interessant om ook andere blogs met citaten of fragmenten van of over Steiner en antroposofie te lezen. Maar goed, daar moet je ook maar tijd en zin in hebben.

 2. Hoi Kees, ik heb er nog eens over nagedacht, maar het lijkt me inderdaad beter de naam maar weer te veranderen. Aanvankelijk dacht ik aan de oude titel Aquarius, maar ik maak er nu van Van Alles Wat.

 3. Bij nader inzien lijkt mij ‘Van alles wat’ toch niet een goede titel, want bij Van alles wat denken de lezers dat er op zowat elk gebied wel wat te vinden is en zo is het toch niet bij mijn blog. Daarom maak ik er maar weer Aquarius van.

 4. Het staat je toch vrij met dezelfde ondertitel als nu de naam die je had te handhaven? Die vond ik juist sterk. De citaten vormen de hoofdzaak, daar sta je voor en de rest mag erbij. En Kees mag er het zijne van vinden.

  1. Ja, er is eigenlijk veel voor te zeggen, wat je hier schrijft, want het was een sterke titel en uiteindelijk geeft het ook niks dat er wat anders bij staat. Maar toch ben ik het ook wel met Kees eens. Want stel iemand leest ergens de titel ‘De grote Rudolf Steiner Citatensite.’ Hij of zij denkt: aha, daar moet ik eens kijken en dan komt hij bij een videoclip van de Rolling Stones terecht of bij wat prutswerk op mijn keyboard. Het is alsof iemand denkt naar een kerk te gaan en dan in een kroeg terechtkomt. Weliswaar ziet die lezer dan ook wel de Steinercitaten, maar het lijkt me toch wel dat iemand bij zo’n titel verwacht dat het dan ook alleen over Steiner en de antroposofie gaat en niet over allerlei andere dingen. Nog beter zou misschien zijn het te scheiden in twee weblogs, maar dat wordt me te veel werk, want dan moet ik een heleboel blogs verwijderen en op de nieuwe, tweede blog zetten. Nu ja, ik laat het eerst maar zo, ik kan de titel altijd weer veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s