Rudolf Steiner – Wijsheid

Als de mens wijsheid nodig heeft om de dingen te begrijpen, aan de dingen dus wijsheid ontleent, blijkt daaruit, dat er wijsheid in de dingen ligt. Want al zou de mens zich nog zo inspannen, om de dingen te begrijpen door middel van voorstellingen, die vol wijsheid zijn: hij zou er geen wijsheid uit kunnen halen, als deze er niet van te voren in was neergelegd. Wie door middel van wijsheid dingen wil opnemen, waarvan hij meent, dat zij niet van te voren die wijsheid hebben ontvangen, kan ook geloven, dat hij water uit een glas zou kunnen halen, zonder dat het er van te voren ingegoten was.

Bron: GA 13 – Die Geheimwissenschaft im Umriss – hoofdstuk 4

Rudolf Steiner, geschilderd door een zekere Janaka Stagnaro, die zijn dag niet had.
Advertentie

7 gedachtes over “Rudolf Steiner – Wijsheid

  1. blutch1

    Een mens heeft geen wijsheid nodig om dingen te begrijpen, slechts zintuigen en een voldoende functionerende geest. De wijsheid komt er pas bij als de mens deze dingen in zijn juiste context kan plaatsen tov alle andere dingen. Uit de toepassing daarvan kan dan wijsheid blijken.

  2. Ik moet zeggen dat ik dat portret van Janako Tagnaro helemaal zo gek nog niet vind; ik vind het wel een interessant beeld van Steiner opleveren. In ieder geval beter dan een aantal portretten dat op zijn website staat. Dus u heeft naar mijn mening niet eens zo’n heel slechte uitgekozen!

    1. Ja, echt gek vind ik het ook niet. Maar het is in mijn ogen toch niet een schilderij van iemand die echt goed kan schilderen, maar ik heb er ook geen stuiver verstand van. Neemt niet weg dat het toch wel een mooi schilderij is. Ik heb nu ook zijn website gevonden, daar staan een aantal andere mooie schilderijen van hem. De andere portretten van hem heb ik echter niet kunnen vinden.

      http://www.consciousness-evolving.com/Art_and_Consciousness.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s