Simon Carmiggelt – Ik had er geen zin in…

Ik had er geen zin in, maar aangezien dat bij mij met zowat alles het geval is, deed ik het toch maar.

Bron: Eén van zijn Kronkels, maar hoe die heette ben ik vergete.

Simon Carmiggelt, vier maanden voor zijn overlijden in 1987, getekend door Aat Veldhoen

6 gedachtes over “Simon Carmiggelt – Ik had er geen zin in…

 1. @blutch1

  Dan zou de wereld binnen de kortste keren een grote puinhoop worden. Ik denk dat minstens de helft van de mensen niet meer zou werken. De meeste mensen zouden waarschijnlijk ook nooit meer groente eten, maar alleen nog chips, snoep, slagroomijs, patat, karbonade enz. De meeste kinderen zouden ook niet meer naar school gaan. Ik noem maar wat.

 2. blutch1

  Ik vraag me af of dat waar is. Ik denk dat er zich een nieuw evenwicht instelt.
  Ik heb het zelf eens geprobeerd met naar bed gaan en opstaan. Aanvankelijk werd het veel later, naderhand liep dat toch weer terug en bleken beide tijdstippen slechts 1 uur opgeschoven. Zeker als kind is het leuk je af te zetten en te doen wat er niet mag. Als het wel mag is de lol er snel af. Misschien zou een deel van de kinderen niet naar school gaan, maar dat wil niet zeggen dat ze niets leren. Elk kind wil graag leren. Was dat niet zo dan konden ze bv ook niet lopen of praten.

 3. Ik denk ook niet dat het waar is wat hij zegt. Het lijkt me niet zo zeer een kwestie van wel of niet zin hebben, maar van een onstuitbare innerlijke drang in je zelf om toch maar weer de pen op te vatten of de schilderskwast e.d.

 4. @blutch1

  Het is natuurlijk wel waar dat kinderen meestal wel graag wat willen leren, maar als ze het zelf voor het zeggen hadden, dan denk ik dat er toch niet veel naar school zouden gaan, in ieder geval niet vaak en ook niet hele dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s