Groningse herontdekt Geheim Landgoed Gerard Reve

GRONINGEN / VESC – De Groningse fotografe en neerlandica Astrid Mellema ontdekte onlangs in Frankrijk het Geheime Landgoed van Gerard Reve. De ongerepte staat van het huis en de persoonlijke spullen van Reve die er zich nog in bevinden blijkt verbazingwekkend.

Gerard Reve, één van de grootste na-oorlogse Nederlandse schrijvers, bezat twee huizen in Frankrijk. Eén huis in het dorp Le Poët-Laval, het andere verstopt in de bergen nabij Vesc, in het Zuid-Franse departement Drôme.

Zelf noemde Gerard Reve dit huis het “Geheime Landgoed”. Veel bekender was, en is, zijn andere Franse huis in het plaatsje Le Poët-Laval. In zijn welhaast Spartaans in gerichte huizen in Frankrijk wilde hij ongestoord werken; hij schreef er tientallen werken. Slechts af en toe ontving hij er vrienden.

De in 2006 gestorven schrijver wordt samen met W.F. Hermans en Harry Mulisch gerekend tot de Grote Drie van de Nederlandse naoorlogse literatuur. In het onlangs verschenen tweede deel van de biografie van Reve komt zijn tijd in het Geheime Landgoed uitgebreid aan bod.

Bron: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s