Albert Einstein – Rudolf Steiner – Bidden

Bidden verandert niet de wereld, maar bidden verandert de mens. En de mens verandert de wereld.

Albert Einstein (Bron: Dagelijkse Gedachte.net)

Menig krantenredacteur zou er beter aan doen, in plaats van altijd maar artikels te schrijven, af en toe eens te bidden, hij zou de wereld op die manier veel beter dienen.

Rudolf Steiner (Bron: tijdschrift De Brug nummer 56)

11 gedachtes over “Albert Einstein – Rudolf Steiner – Bidden

 1. Opmerkelijke tekstcitaten. Wat had Einstein zelf met bidden? Befaamd is ook zijn uitspraak: ‘God dobbelt niet’.

  Af en toe eens bidden en menig krantenredacteur… Tja. Daar hoef je zeker vandaag de dag echt niet meer mee aan te komen, maar ik begrijp wel wat Steiner daarmee bedoelt. Bronnen van bezinning en veredeling; het Onze Vader als gebed neem ik aan.

 2. @John

  Ik heb dat citaat van Einstein ook maar van internet geplukt, wat hij zelf met bidden had weet ik niet.

  Dat citaat van Steiner hoef je vandaag de dag inderdaad niet meer mee aan te komen. En dat is ook geen wonder, want het komt uit diepere regionen dan het verstandelijk denken. Het citaat van Einstein daar kan een materialistische denker nog wel in meegaan, maar een materialistisch denker zal niet kunnen meegaan in de bewering dat menig krantenredacteur de wereld beter zou dienen door eens te bidden in plaats van artikels schrijven. Want om dat in te zien, moet men inzien dat van gedachten even sterke of zelfs veel sterkere werkingen kunnen uitgaan dan van daden. Steiner kon de uitwerking van gedachten zien en daarom kon hij tot dit inzicht komen, maar met alleen verstandelijke overwegingen kan men daar niet op komen.

 3. Jurj3n

  Steiners citaat zegt ook iets over redacteuren en journalisten. Vandaag de dag bekruipt je toch vaak het gevoel dat, door ons vanuit een eenzijdig standpunt te informeren, wij niet de volledige waarheid te lezen/zien/horen krijgen en misschien in sommige gevallen ook wel gewoon echt belogen worden.

 4. @Jurj3n

  Inderdaad, halve waarheden zijn erger dan hele onwaarheden. Daar heb ik ook nog een mooi Steinercitaat over.

  In het leven zijn hele dwalingen in feite minder erg dan halve en kwart-waarheden. Een volkomen dwaling wordt snel doorzien. Halve en kwart-waarheden misleiden de mensen, zodat ze er mee gaan leven. Deze gedeeltelijke waarheden dringen dan het leven binnen en richten er de vreselijkste verwoestingen aan.

  Luciferisch verleden, Ahrimanische toekomst -GA 193 – Zürich 27 oktober 1919

 5. Luc

  Corona, vaccineren, ja of neen … wat wil ik? In een gesprek zojuist kwam dit uitgebreid ter sprake en ook ‘het gebed van overgave’ … dit laatste bracht mij via via bij dit citaat … nogmaals, wat wil ik, eerlijk, ik weet het niet … daarom deze reactie, Luc

  1. Haike

   Ik kan uit eigen ervaring je vertellen dat een ziekte ook vormend op je werkt mits je dat toelaat. Stiener is duidelijk over de gewone kinderziektes zoals Mazelen en noem ze maar op.. Het helpt het kind zijn fysieke lichaam 100% om te vormen naar dat van zichzelf en niet meer 50% van moeder en 50% van vader.

   Misschien ontnemen we de kinderen juist iets als we alles maar wegspuiten in plaats dan dat we ze wat geven.

   Dus als je echt jezelf wilt blijven is het de vraag of deze vaccinatie daar een wezenlijke bijdrage aan is voor de mens. En zeker nu er op een alarmerende manier overal Trombose wordt geconstateerd na inenten. Trombose krijg je als het “IK” van de mens uit het lichaam gejaagd wordt. Het bloed is de drager van het “IK” als dat er niet of nauwelijks meer is, heeft het bloed niks meer te doen en stolt het. Dat zelfde gebeurt ook bij iemand die overlijdt. Het “IK” trekt zich terug uit het fysieke lichaam en het bloed houdt op met stromen net als alle ander functies stoppen in het lichaam.

   En wat die Trombose betreft; lang voor iemand over Covid 19 of Corona had gehoord heb ik Trombose gehad, das geen pretje, kan ik je vertellen. Ook zonder inenting heb ik al moeite om in mijn lichaam te blijven….

   1. Haike

    Graag gedaan Luc. Moge het puzzelstukje een hulp zijn om zicht te krijgen wat voor jou persoonlijk de juiste keuze is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s