Prentice Mulford – Thoughts are things

If you can’t control your mind
Don’t try
Instead work on this:
Ask the higher power to change your mind for you
All you need to do is to have faith in the higher power
And if you can’t muster faith in the higher power
Then ask the higher power to help you with that too

Als je gedachten niet onder controle kunt houden
Probeer het niet
Werk in plaats daarvan aan dit:
Vraag de hogere macht om je gedachten te veranderen voor jou
Alles wat je hebt te doen is vertrouwen hebben in de hogere macht
En als je geen vertrouwen kunt verzamelen in de hogere machten
Vraag dan de hogere machten je ook daarmee te helpen

Bron: onderstaande video op Youtube

Vergelijk deze tekst van Prentice Mulford eens met onderstaande tekst van Rudolf Steiner. De woorden zijn verschillend, maar de inhoud vertoont een grote overeenkomst.

Het zijn niet alleen de dingen die we leren,
de inzichten,
het zijn de wezens uit de hogere hiërarchieën zelf,
die ons helpen als wij weet van hen hebben.

Bron: Rudolf Steiner – Eenzaamheid en vervreemding – GA 168 – Zürich 10 oktober 1916

3 gedachtes over “Prentice Mulford – Thoughts are things

 1. @ Ridzerd

  Interessante vergelijking. Doet me ook denken aan verschillen tussen ‘ik denk’ en ‘het denkt in mij’. Zie enerzijds karmavoordrachten (voordrachten van Steiner), anderzijds esoterische (les)uren (aanwijzingen van Steiner). Verder moet ik hierbij denken aan twee voordrachten in GA 124, waarin Steiner uitwijdt over de intrede van Heer Kyrios (Oud Griekse aanduiding) in de menselijke psyche, de menselijke ziel; in wezen de kracht en vermogen van het Ik aangaande ontwikkeling van zelfstandigheid, zelfcontrole en zelfbewustheid. Ja GA 124 mag zeker een keer vertaald worden zoals ik bijvoorbeeld al eens een keer schreef in: Introductie van de bewustzijnsziel – Geschiedkundige impuls, Cahier, 20-11-2010.

 2. @John

  Ik herinner me ook dat Steiner ergens schrijft dat men het eigen denken in de loop der tijden steeds meer gaat zien als egoïstisch maakwerk en het denken steeds meer een geïnspireerd denken wordt. Zoiets was het ongeveer.
  Ik ben nu in Karmavoordrachten deel 5 bezig, maar binnenkort ga ik GA124 lezen. Ik krijg binnenkort een niet meer gebruikte laptop van mijn dochter, zodat ik op mijn gemak in bed liggende kan lezen. Ik zit anders gewoon in een stoel te internetten, maar als het lange en moeilijke epistels zijn, vind ik het wel prettig om er even bij te gaan liggen.

  Over Trinus Riemersma was een paar dagen geleden ook nog wat op Omroep Fryslan, maar ik heb het maar half gezien. Ongeveer dertig jaar geleden heb ik van hem De Fabriek gelezen. Dat vond ik wel een aardig boek, maar er is me niets van bij gebleven. Hij schreef ook columns in de Leeuwarder Courant, maar daar was soms tenenkrommende onzin bij.
  Details ben ik vergeten, maar er was eens een of andere grote ramp in een school in Rusland. Een tijd na die ramp werd er op die school een paar minuten stilte gehouden als herdenking. Daarover zei Riemersma, dat het fout is om die kinderen te dwingen tot zo’n herdenking, want ieder maakt zelf wel uit wat hij voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s