5 gedachtes over “Dalai Lama – Citaat

 1. De man heeft zeer rijke vrienden die hem overladen met giften. Dat kan ook omdat hij rijkdom niet afwijst. De Dalai Lama vindt rijkdom nastreven een goede zaak, op voorwaarde dat je er niet alleen zelf beter van wordt, maar ook de samenleving als geheel.
  Of de giften die hij krijgt naar ‘de gehele samenleving’ gaan weet i niet.

 2. @Wim Duzijn en Blutch

  Ik heb me er verder niet in verdiept hoe de Dalai Lama zelf eigenlijk leeft. Als hij zelf zeer luxe leeft en veel bezit, dan zou het een tamelijk schijnheilige uitspraak zijn.
  Neemt niet weg dat de uitspraak op zich wel waar is. Stel je hebt een tweede huis in Frankrijk, ik noem maar iets, dan heb je er heel wat zorgen bij. Tenzij je zo schatrijk bent dat je voor dat huis ook nog alles door een ander kunt laten regelen (onderhoud, inrichting, tuin enz.).

 3. blutch1

  Ik heb me er wel in verdiept. Hij leeft heel bijzonder. Wat huisvesting en kleding betreft heeft hij minder dan iemand in de bijstand hier. Maar hij wordt wel overal uitgenodigd, onkosten vergoed. Hij gaat naar de meest interessante bijeenkomsten, onkosten vergoed. Hij reist de hele wereld over, onkosten vergoed.
  Ik misgun hem dat niet. Het is logisch dat als mensen hem uitnodigen, ze ook zijn onkosten vergoeden want hij heeft weinig of niets. Maar het leeft wel prettig zo.

 4. @blutch1

  Dus, als ik het goed begrijp, heeft hij geen eigen huis, maar reist hij van hot naar haar en is altijd ergens anders onderdak. Het zou mij eerlijk gezegd helemaal niet prettig lijken. Maar voor wie reizen en steeds bij anderen of in hotels logeren leuk vindt, is het misschien wel prettig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s