Indrukwekkende introductie van Rudolf Steiner

Op Youtube trof ik een korte introductie van Rudolf Steiner en zijn werk. Het bestaat bijna uitsluitend uit foto’s van Steiner met daarbij schitterende muziek. Woorden komen er nauwelijks aan te pas, maar niettemin komt de grootheid en veelzijdigheid van Steiner op indrukwekkende wijze naar voren.

13 gedachtes over “Indrukwekkende introductie van Rudolf Steiner

 1. @John

  Ja, het zou mooi zijn als je laptop het aankan, want het is werkelijk een pracht filmpje. Jammer dat een laptop meestal niet een goed geluid heeft of heb je er een paar speakertjes aan gekoppeld?

 2. @ Ridzerd

  Ja het is toch gelukt. Inderdaad een mooi filmpje. Enkele foto’s kende ik nog niet. Opvallend voor mij zijn toch ook wel zijn zwartgitte ogen of ‘viel dat wel mee’? Kleurenfotografie was op dat moment nog niet ontwikkeld of vergis ik me daarin? Heb inderdaad luidsprekers op mijn teenage laptop aangesloten staan. Ken het aansprekende muziekdeuntje. Maar de naam van de popgroep is me ontschoten. Mocht ik er nog opkomen, dan zal ik een snelkoppeling naar het volledige nummer, er wordt ook in gezongen, in deze reactieruimte plaatsen.

 3. @John

  Hij schijnt inderdaad gitzwarte ogen te hebben gehad. Dat heb ik wel eens gelezen in die biografie van Zeylmans van Emmichoven, die hem persoonlijk gekend heeft.
  Die muziek komt mij wel vaag bekend voor, maar ik heb geen idee van welke popgroep het is. Ik zal nog eens sneupen op Youtube en anders kom jij er misschien nog wel op.

 4. @ Ridzerd

  De naam van de popgroep is Coldplay zo herinner ik me weer, maar de titel van het nummer schiet me niet te binnen. Waarschijnlijk nu een koud kunstje voor je om het nu op Youtube te vinden/herkennen.

  Steiner had dus daadwerkelijk koolzwarte ogen en gitzwart haar. Tja dat kan natuurlijk.

 5. @John

  Aha, is het Coldplay, dat had ik echt nooit gedacht. Coldplay heeft nog een ander schitterend nummer, waar de naam me nu ook weer niet te binnen wil schieten. Ik ga het opzoeken op Youtube.

 6. Dat nummer heet Clocks

  Dat nummer bij het filmpje over Steiner kan ik echter niet vinden, maar ik heb die vrouw die dat bij Youtube geupload heeft een mailtje gestuurd. Dus hopelijk krijg ik het van haar wel te horen.

 7. @ Ridzerd

  Ach ja natuurlijk. Ik vind die zang erbij juist wel extra mooi. Maar ja, ik ben ook wel extra op zang gesteld. Ligt voor iedereen, mogelijk ook per muziekstuk, weer anders. Dank je voor de informatie. Aardig van die vrouw om zo snel te reageren, dat zijn dan weer de mooie dingen van internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s